« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana
SAVJETI

Napravite svoju bundevu za Halloween

Bilo bi dobro da je ujednačenog oblika, da nema po sebi neka vidljiva izbočenja i oštećenja. Isto tako, dobro je da je jedna strana malo plosnatija

Kako izrezbariti bundevu?
Kako izrezbariti bundevu? (Arhiva)
Više o

bundeva

,

Noć vještica

,

Halloween

Halloween iliti Noć vještica ništa ne predstavlja toliko dobro kao izrezbarena bundeva, to je već postala općepoznata činjenica.

No, kako odabrati pravu bundevu i što zapravo učiniti s njom? Nije komplicirano, odrežete joj vrh, izdubite i onda krene vaša kreativnost... ili ne. Ako ne, evo par uzoraka koje možete iskoristiti: Savršeno izrezbarite bundevu za Noć vještica 

Sad su na redu savjeti:

A sada, bacamo se na savjete:

Kako kupiti pravu bundevu - bilo bi dobro da je ujednačenog oblika, da nema po sebi neka vidljiva izbočenja i oštećenja. Isto tako, dobro je da je jedna strana malo plosnatija jer ćete tako puno lakše moći rezbariti prema uzorku. 

Odrežete vrh bundeve - prvo napravite malenu rupu otprilike 2 cm u promjeru koji će vam kasnije služiti kao marker za ponovno namještanje kape i služiti za ventilaciju. Po sredini te rupe krenite rezati kapu i kad ju izrežete obrežite vlanka koja vire. Pazite da prerežete dovoljno nisko (otprilike 5 cm od vrha) da biste mogli provući ruku i žlicom izvaditi sjemenke iz utrobe bundeve.

Odaberete uzorak - možete ga direktno iz glave nacrtati na bundevi, a za one malo manje kreativne najbolje je uzorak isprintati na papir - na internetu postoje stotine stranica s šašavim uzorcima.

Uzorci za rezbarenje. Još besplatnih uzorakaI još besplatnih uzoraka

Počinjete rezbariti - papir s uzorkom zalijepite selotejpom za bundevu i po šarama (oči, nos...) bockajte debelom iglom papir da biste uzorak preslikali na bundvu. Ovo je dobro napraviti i ako sami nacrtate uzorak. Bolje ga je nacrtati na papiru, nego direktno na bundevi jer ju lako možete zašarati flomasterom koji ćete kasnije teško obrisati s bundeve. Sada skinite papir i po točkicama jako oštrim nožićem izrežite oblike. Bundeva je vrlo debela i morate biti spremni na to da ćete morati s nožićem piliti po bundevi.

Zapalite svijeću - najbolje lučicu koju možete kupiti stvarno u svakoj trgovini i poklopite bundvu.  

Recimo da biste trebali dobiti ovako nešto...

31.10.2019. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh