« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
GADGETI

Napijte se i otrijeznite u svega nekoliko sekundi

Dvojica američkih znanstvenika izumili su uređaj koji izgledom podsjeća na inhalator, a jedna doza će vas u svega nekoliko sekundi opiti poput više litara piva

Fotografija vijesti
Više o

alkohol

,

opijanje

,

gadgeti

Jeste li ikada pomislili kako bi bilo lijepo da možete postići onaj fini osjećaj pripitosti, a da za to ne morate svaki put potrošiti više desetaka ili stotina kuna niti proživljavati grozne mamurluke?

Dvojica američkih znanstvenika izumili su uređaj koji izgledom podsjeća na inhalator, a jedna doza njegovog spreja u svega nekoliko sekundi će vas opiti poput više litara piva. Njegovi izumitelji tvrde kako se ne morate pritom bojati neke velike štete za svoj organizam ili imovinu oko vas, budući da je učinak relativno kratkotrajan i ne treba dugo da se korisnik potpuno otrijezni.

Nazvan Wahh Quantum Sensations, uređaj ubrizgava nevjerojatno malu dozu alkohola, 0,075 mililitara, direktno u vaša usta u obliku spreja, a efekt za vaš mozak je zahvaljujući aerosolu gotovo trenutan.

Kako prosječna čaša pića sadrži između 40 i 60 ml alkohola, tvorci smatraju kako vam treba oko tisuću doza spreja da si naštetite jednako kao da popijete nešto u kafiću.

Philippe Starck i David Edwards smatraju kako su konačno proizveli sredstvo koje nam može pružiti sve one pozitivne stvari pijenja alkohola, bez ijedne negativne posljedice.

Uređaj će se početi prodavati krajem mjeseci diljem Europe za 20 eura, sa zamjenjivim kapsulama od kojih će svaka imati 21 punjenje. Cijena dodatnih kapsula još uvijek je nepoznata.

Unatoč tomu što nekako sumnjamo da će inhaliranje zamijeniti pijenje piva s prijateljima subotom navečer, svakako bismo rado isprobali ovaj vrckavi uređaj.

03.05.2012. 19:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh