« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
HND ZAHTJEVA

Napadače na novinare treba hitno procesuirati

Hrvatsko novinarsko društvo zatražilo je od policije da identificira napadače na novinarku i snimatelja HTV-a na jučerašnjem skupu u Čavoglavama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić/CROPIX )
Više o

HND

,

Gujarat

,

rođeni 18. lipnja

"Svaki fizički napad i prijetnja novinarima ugrožava demokraciju i društveni poredak zemlje", priopćio je HND, navodeći da na to nije dovoljno tek odmahnuti rukom, kako, smatraju, šibenska i hrvatska policija očito čine.

Neprocesuiranje napada na novinare, ističe HND, jedna je od ključnih zamjerki koju EU s dobrim razlozima upućuje hrvatskim istražnim organima i pravosuđu. HND smatra da je policija u slučaju vrijeđanja i prijetnji HTV-ove novinarke Ivone Ramadže i snimatelja Krešimira Morića izuzetno sporo i nezainteresirano reagirala.

"Spomenuti novinari bili su izloženi jednoipolsatnoj atmosferi linča na očigled redara koji nisu reagirali ali i uz (prešutni) blagoslov policije koja se dugo nije pojavljivala na mjestu događaja", navodi HND. Upozorava da u policijskom izvješću o skupu u Čavoglavama napad na novinare nije ni spomenut.

U međuvremenu, šibensko-kninska policija priopćila je da su jučer oko 19 sati na skupu, na kojem se okupilo 60.000 ljudi u Čavoglavama, tri nepoznate osobe izazvale svađu i da je jedna od njih prema snimatelju bacila sitno kamenje pri čemu nitko od oštećenih nije ozlijeđen. Policija navodi da je u tijeku utvrđivanje identiteta počinitelja putem snimke HTV-a. (hina/metro-portal)

06.08.2010. 18:08:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh