« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
NIGERIJA

Naoružani muškarci provalili u zatvor i oslobodili 200 zatvorenika

Veća skupina naoružanih muškaraca napala je sinoć zatvor Koton Karfe, eksplozivom srušila ulazna vrata i otvorila vatru iz oružja

Fotografija vijesti
Više o

bijeg iz zatvora

,

Nigerija

,

odbjegli zatvorenik

U noći sa srijede na četvrtak skupina muškaraca razvalila je eksplozivom vrata zatvora u Nigeriji, pri čemu je poginuo jedan od čuvara, a dvjestotinjak zatvorenika je iskoristilo priliku i pobjeglo, prenosi Hina.

"Veća skupina naoružanih muškaraca napala je sinoć zatvor Koton Karfe, eksplozivom srušila ulazna vrata i otvorila vatru iz oružja", rekla je glasnogovornica Državne zatvorske uprave Hadiza Aminu.

"U pucnjavi je ubijen jedan naš čovjek, napadači su svladali ostale čuvare, otvorili ćelije i oslobodili 199 zatvorenika", kazala je. "Sinoć je oko dvadeset naoružanih muškaraca napalo zatvor. Bacili su eksplozivne naprave kojima su raznijeli glavna zatvorska vrata, a potom su počeli pucati po čuvarima", rekao je jedan od očevidaca Policija sumnja da su počinitelji pripadnici Boko Harama, grupe koja je u rujnu 2010. napala zatvor u sjevernoj državi Bauchi, pri čemu je uspjelo pobjeći 700 zatvorenika.

16.02.2012. 15:44:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh