« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
WOW!

Namirnice od kojih možete - halucinirati

Neke od njih toliko su česte da ih vjerojatno imate u svojoj kuhinji, ali sigurno niste svjesni da pretjerano konzumiranje može uzrokovati halucinacije

Za kofein sigurno pretpostavljate, ali ostalo? :)
Za kofein sigurno pretpostavljate, ali ostalo? :) (Arhiva)
Više o

kava

,

namirnice

,

halucinacije

,

sjemenke maka

,

dud

,

stilton sir

Hrana može u nama uzrokovati cijeli spektar različitih osjećaja, no to nije sve - postoje neke namirnice koje mogu izazvati halucinacije!

Neke od njih toliko su česte da ih vjerojatno imate u svojoj kuhinji, ali sigurno niste svjesni da pretjerano konzumiranje može uzrokovati halucinacije.

Kofein - stimulira središnji živčani sustav i privremeno spriječava pospanost i vraća budnost. Istraživači sa Sveučilišta Durham izjavili su: "Visoka potrošnja kofeina mogla bi biti povezana s većom tendencijom halucinacija"

Muškatni oraščić - sadrži organski spoj poznat kao miristicin koji ima efekte koji mijenjaju um, ako se uzimaju u velikoj količini. Ako netko pojede oko 5 do 15 grama, može doživjeti halucinacije.

Nezreli dud - proizvode mliječni sok koji stimulira živčani sustav i uzrokuju mučninu ili halucinacije

Sjemenke maka - sadrže određene količine morfija. Međutim, njegov sadržaj varira. Neke vrste, kao što su španjolske sjemenke maka, dovoljno su snažnse da osiguraju punu dozu morfija.

Stilton sir - zbog njega možete doživjeti neobične i živopisne snove. U anketi koji je proveo British Board of Cheese, 75% ispitanika uključenih u istraživanje reklo je da doživljava živopisne snove nakon što su jeli 20 grama Stilton sira prije spavanja.

22.12.2017. 15:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh