« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
PAZITE

Namirnice koje uzrokuju akne

Unatoč svoj brizi za lice i dalje imate akne? Zavirite malo u svoj tanjur i tamo ćete pronaći krivce za izgled svog lica

Uzalud trud ako ne pazite na prehranu
Uzalud trud ako ne pazite na prehranu (Shutterstock)
Više o

mlijeko

,

čokolada

,

akne

,

šećer

,

liječenje akni

,

rafinirane namirnice

Akne muče i mlađe i starije, i žene i muškarce koji često troše prava mala bogatstva na pilinge i kremice kako bi se riješili neugodnih bubuljica na licu. No, što god radili, one se i dalje stvaraju, pa jedini odgovor može biti u tanjuru, tvrde stručnjaci.

Naravno, svi ćemo odmah pomisliti na čokolade i slastice koje su pune šećera i optužiti ih za stvaranje akni. Istina, rafinirani šećer uzrokuje nagli rast razine šećera što izaziva odgovor tijela u vidu povećanog lučenja inzulina. To potiče rast stanica oko pora kože i luči se androgen koji izaziva stvaranje loja - i evo akni. Rafinirani šećer zamijenite prirodnim iz organski sušenih marelica ili jabuka i problem je riješen.

Čokolada uzrokuje jednak odgovor tijela, pa ako je već ne možete prestati jesti, prebacite se na one s najmanje 70 posto kakaa u sebi, jer imaju znatno manje šećera i više antioksidansa koji smanjuju upale i akne.

No, na stvaranje akni utječe i mlijeko, koje uz to pogoršava i postojeće. Znanstvenici s Harvarda dokazali su da je redovita konzumacija mlijeka povezana s pojavom akni, a najgore su probleme imali oni koji su pili obrano mlijeko - što je mlijeko više obrađeno, ima više hormona i akne su opet tu.

Uz sve ovo, pripazite i na omiljenu brzu hranu poput pizze ili bilo koje obroka punog visokoprocesuirane hrane koja je prepuna šećera i opet utječe na izgled vašeg lica.

14.09.2013. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh