« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
ZAPAMTITE!

Namirnice koje se izbjegavaju na dijeti

Povrće i voće se često savjetuje kao obavezno za vrijeme dijeta, ali se često zaboravlja da se ni u čemu ne treba pretjerivati pa tako niti u konzumaciji ovih namirnica

Suho voće ima gomilu kalorija
Suho voće ima gomilu kalorija (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

namirnice

,

avokado

,

suho voće

,

tropsko voće

Dijeta uključuje dosta voća i povrća, i to gotovo svaka, no je li baš pametno trpati te namirnice u sebe bez razmišljanja samo zato što spadaju u tu kategoriju?

Ne baš, tvrde znanstvenici i preporučuju koje povrće i voće treba zaobići kad ste na dijeti.

Avokado - mnogima omiljeno voće na dijeti sadrži i najviše kalorija (jedna šalica narezanog avokada sadrži 384 kalorije), te masnoća dobrih za zdravlje srca. Ne biste ga trebali izbjegavati, ali ne pretjerujte s količinama.

Sokovi od voća i povrća - iako je na ovaj način najlakše zadovoljiti potrebe organizma za mineralima i vitaminima, oni mogu sadržavati puno više soli i šećera nego što mislite. Prije kupovine ovakvih sokova obavezno pročitajte koji su sastojci, piše 

Suho voće - čisto za usporedbu: jedna šalica sušenih grožđica sadrži skoro 500 kalorija, a jedna šalica suhih šljiva sadrži njih 447. Ako im baš ne možete odoljeti, onda pripazite na količinu.

Tropsko voće - plodovi poput manga i ananas iznimno su ukusni, ali sadrže puno šećera, pa naravno i kalorija. Umjesto njih jedite jabuke koje imaju manje kalorija a sadrže vlakna koja su odlična pomoć pri dijeti.

09.05.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh