« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Namirnice koje pomlađuju kožu

Ključ vječne mladosti ne nalazi se u skupim kremama iz drogerija, već ga možete naći u svojoj kuhinji

Borovnice su superhrana puna vitamina C i flavonoida
Borovnice su superhrana puna vitamina C i flavonoida (Arhiva)
Više o

bore

,

mango

,

koža

,

borovnice

,

rajčica

,

flavonoidi

,

antioksidansi

,

jagoda

,

mladolikost

,

crvena naranča

Kako ostati što duže mlad, pitanje je koje muči dobar dio ljudi koji se svako jutro gledaju u ogledalo i pitaju se koja ih to osoba gleda natrag. E, pa recepata za pomlađivanje ima napretek, ako vjerujete reklamama za skupe kreme sa sastojcima koji zvuče kao da rastu na Saturnu, no pravi čudotvorci su vam zapravo na dohvat ruke.

Mango je prepun vitamina A i C čija je kombinacija dobitna za mladoliku i glatku kožu, a možete ih nabaviti u gotovo svakom supermarketu. Vitamina C imaju u velikoj količini i jagode, koje se može i nanijeti zgnječene na kožu kao masku, već nakon desetak minuta pomladit će vam kožu, kao i paprika.

Rajčica, naročito termički obrađena, svojim će sastojkom likopenom zaštititi vašu kožu od štetnih UV zraka i spriječiti pojavu bora.

Krastavac je, unatoč velikom sadržaju vode, izuzetno koristan za kožu, a ako ga pomiješate s jabukom i ananasom u ukusan napitak, možete dan započeti brigom za svoje zdravlje.

Antioksidansi su ključni u borbi protiv starenja jer blokiraju slobodne radikale koji oštećuju stanice, pa je, recimo, crvena naranča sjajan izbor.

Za kraj, navalite na borovnice koje su pune vitamina C ali i flavonoida koji će vam kožu održati mladolikom i glatkom. 

02.03.2014. 09:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh