« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
TREĆI PORAZ

Nalbandian jači od Čilića u Baselu

Čilić je u ovom meču prvi put uspio osvojiti set protiv Nalbandiana

Marin Čilić
Marin Čilić (Getty Images)
Više o

Marin Čilić

,

tenis

,

David Nalbandian

,

ATP Basel

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira u Baselu, bolji od njega je u susretu 2. kola bio Argentinac David Nalbandian sa 4-6, 6-4, 6-4 nakon dva sata igre. Bio je ovo treći međusobni susret Čilića i Nalbandiana i treća pobjeda argentinskog igrača. Čilić je u ovom meču prvi put uspio osvojiti set protiv Nalbandiana.

Nakon što je u prvom gemu zahjvaljujući odličnom servisu Čilić uspio spasiti "break-loptu", odmah u sljedećoj igri uspio je oduzeti servis Argentincu. Tu je prednost naš trenutačno najbolje rangirani igrač držao do rezultata 4-2 u svoju korist, a tada je prvi put došlo do krize prvoga servisa kod Čilića što je Argentinac iskoristio za povratak u set. Ipak, kod Čilićeva vodstva 5-4 Nalbandian je zaredao s nekoliko pogrešaka, a na set-loptu za našega igrača poslao je bekhend u mrežu.

Drugi set bio je odlučen kod 2-2 kada je Nalbandian ostvario "break", a potom nije dopustio Čiliću niti da zaprijeti na njegov početni udarac. Odmah u prvoj igri trećeg seta Čilić je još jednom izgubio servis, nije uspio osvojiti niti jedan poen nakon što bi promašio prvi servis, a to je Nalbandianu, koji je bivao sve sigurniji na svom početnom udarcu što je susret odmicao, bilo dovoljno da ostvari još jednu pobjedu. Nakon što je u prvome setu dva puta oduzeo servis Nalbandianu, u drugom i trećem setu uspijevao je osvojiti samo po tri poena na servis Argentinca. (hina/metro-portal)

04.11.2010. 17:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh