« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
BRAVO DEČKI!

Hrvatski četverac na pariće osvojio svjetsko zlato

Veslači David Šain, Damir Martin te braća Martin i Valent Sinković zlatni su na svjetskom prvenstvu koje se održava na Novom Zelandu

Zlatni hrvatski četverac na pariće
Zlatni hrvatski četverac na pariće (Getty Images)
Više o

veslanje

,

SP veslanje

,

hrvatski veslači

,

David Šain

,

Damir Martin

,

Martin Sinković

,

Valent Sinković

,

četverac na pariće

Hrvatski veslači David Šain, Damir Martin i braća Martin i Valent Sinković osvojili su zlatnu medalju u četvercu na pariće na svjetskom prvenstvu koje se održava na jezeru Karapiro na Novom Zelandu.

Hrvatska posada je u finalu slavila s 1.26 sekunde prednosti pred talijanskim četvercem, dok je bronca pripala Australcima. Hrvatski veslači su najbolje startali i vodili su nakon 500 metara, međutim na 1.000 i 1.500 metara Talijani su imali bolja prolazna vremena. Ipak, u posljednjih 500 metara hrvatski dečki su sjajnim finišom stigli do zlata.

"Lud sam od sreće. Presretan sam. Toliko sam sretan da ne znam što bih kazao. Ovo je naša prva zlatna medalja na ovom nivou natjecanja i osjećaj je sjajan. Uvjeti za utrku su bili teški, no ipak smo izdržali," kazao je Valent Sinković.

Hrvatski četverac na pariće je ove sezone slavio u Svjetskom kupu, obranio zlato na SP do 23 godine i osvojio srebro na EP, a vrhunac sjajne sezone stigao je na Novom Zelandu. Ove sezone izgubili su samo jednu utrku potvrdivši ulogu glavnog favorita u finalu.

REZULTATI:

1. Hrvatska 6:15.78

(Šain, M. Sinković, Martin i V. Sinković)

2. Italija 6:17.04

(Agamennoni, Venier, Stefanini i Raineri)

3. Australija 6:18.93

(Forsterling, Crawshay, McRae, Noonan)

4. Njemačka 6:19.53

5. Velika Britanija 6:26.23

6. Rusija 6:34.90

(hina/metro-portal)

05.11.2010. 10:11:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh