« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
ZAŠTITA OKOLIŠA

Aktivisti traže ukidanje Zakona o golf igralištima

POGLEDAJTE VIDEO - Udruge ističu da nisu protiv golf igrališta kao takvih, ali su protiv gradnje vila i apartmana na poljoprivrednom i šumskom zemljištu

(Golf Park Dubrovnik/Cropix/Infopunkt)
Više o

zelene akcija

,

Vlada RH

,

GONG

,

aktivisti

,

Zelena Istra

,

golf igrališta

,

Transparency International

,

Zakon o golfu

,

Jagoda Munić

,

udruga Grad

,

udruga Sunce

Predstavnici šest udruga okupili su se danas ispred Banskih dvora te su Vladi RH uručili četiri velike razglednice s natpisima "Pozdrav sa zadnje rupe" i "Pozdrav iz Motovuna" na kojima su građani ostavljali potpise za ukidanje Zakona o igralištima za golf i poruke Vladi RH i Hrvatskome saboru.

Predstavnici Zelene akcije, GONG-a, Transparency Internationala Hrvatske, Zelene Istre iz Pule, udruge "Grad" iz Dubrovnika i udruge "Sunce" iz Splita podsjetili su da je početkom ove godine premijerka Kosor najavila izmjene Zakona o igralištima za golf pa misle da je pravo vrijeme za uručivanje razglednica.

Jagoda Munić iz Zelene akcije istaknula je da već pet mjeseci očekuju sastanak s predstavnicima vlade kako bi predstavili svoje zahtjeve vezane uz zakon o golfu. Bude li išao u izmjenu, taj zakon, kako je istaknula, "mora ići u proceduru kroz javnu raspravu barem 30 dana po Zakonu o zaštiti okoliša zato što doista drastično utječe na okoliš".

Zelena akcija, Zelene Istra, GONG i Transparency International Hrvatske poslali su u prosincu 2009. te u veljači 2010. premijerki Kosor pisma sa zamolbom da se sastanu kako bi joj izložili razloge za ukidanje zakona i sadržaj prijedloga za ocjenu ustavnosti koji su podnijele Ustavnom sudu početkom 2009.

Udruge ističu da iz zakona treba ukloniti odredbu koja omogućava izvlaštenje te onemogućiti gradnju vila i apartmana na poljoprivrednom i šumskom zemljištu koje postane igralište za golf.

(hina/metro-portal)

14.04.2010. 17:31:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh