« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Najviši muškarac na svijetu postao otac i uređuje kuću "po mjeri"

Bao Xishun i zaručnica Xia Shujuan
Bao Xishun i zaručnica Xia Shujuan (Getty Images)
Više o

Guinnessov rekord

,

najviši čovjek na svijetu

,

Bao Xishun

Kinez Bao Xishun (57) visok 2, 36 m, proglašen najvišim muškarcem na svijetu, koji sada ima sve što mu je potrebno da bude sretan i prvi je puta postao otac, sprema se urediti kuću po svojim mjerama, a uspio je zadržati naslov unatoč izazovu iz Ukrajine.

Bivši pastir iz Mongolije je 2005. uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda kao najviši čovjek na svijetu, što ga je učinilo svjetski poznatim.

Roditelji su mu normalnog rasta, a on je već sa 16 bio najviši čovjek u svom gradu Chiefengu. Nije prestao rasti do 22 godine .

"Često sam želio biti normalne visine, Prolazak kroz vrata, ulazak u aute, spavanje u hotelu gdje su kreveti prekratki, sve to nije zabavno", objasnio je Bao koji nosi broj cipele 56, a većinu vremena se kreće uz pomoć velikog štapa.

Prošle godine se zaljubio i vjenčao s mladom Kineskinjom iz svoga kraja visokom tek 1,68 m. Zasada je, unatoč izazovu iz Ukrajine, uspio zadržati titulu najvišeg čovjeka na svijetu.

Naime, Ukrajinac Leonid Stadnyk polaže pravo da bude najviši, a visinu od 2,57 m izmjerio mu je liječnik iz njegova grada. Međutim Guinnessova knjiga je izmijenila pravila i zahtjeva da pretendente za neki naslov izmjeri ovlaštena osoba. Pošto Stadnyk nije ispunio nove zahtjeve, Bao i dalje nosi naslov najvišega. (hina/metro-portal)

04.11.2008. 15:07:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh