« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
MLJAC

Najvažnija hrana za zimu

Zimska prehrana često je jednolična, pa evo kojih pet namirnica morate obavezno uvrstiti na jelovnik kako bi tijelo dobivalo potrebne nutrijente, minerale i vitamine

Ne zaboravite na povrće
Ne zaboravite na povrće (Wikipedia)
Više o

hrana

,

zima

,

med

,

zimska hrana

,

agrumi

Zimska hrana teža je i nezdravija nego u ostalim dijelovima godine, prvenstveno iz razloga što ne pazimo na raznolikost namirnica.

Evo što nikako ne smijete zanemariti:

Agrumi - naranče, grejp i limun bogati su vitaminom C, korisni za kožu i metabolizam, a odlično pomažu u borbi protiv virusa. Vlakna koja sadrže pomažu u kontroli kolesterola.

Bijeli luk - osim što poboljšava ukus hrane i održava toplotu tijela, češnjak djeluje antibakterijski i antivirusno, čime pomaže u borbi protiv različitih zimskih bolesti.

Korijensko povrće - mrkva, repa i krumpir nisu samo hranjivi, već ih ima u izobilju tijkom zime, a uz to je i svježe. Mrkva je bogata vitaminom A, koji je koristan za kožu, a pomaže i u borbi protiv prehlade i infekcija.

Med - odlična alternativa šećeru i koristi se kao zaslađivač. Zimi se može koristiti u većim količinama jer održava toplotu tijela i pomaže u borbi protiv infekcija i virusa koji uzrokuju prehladu i gripu.

Zelenolisno povrće - špinat i slično povrće važan dio ishrane tokom zime. Špinat je, primjerice, snažan antioksidans koji sadrži velike količine vitamina A i C. Koristan je za zdravlje kose i kože, a bogat je i željezom, proteinima i mineralima. 

13.01.2016. 18:00:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh