« Život
objavljeno prije 10 godina
BIJEDA

Najsretnija zemlja na svijetu je Paragvaj, Hrvatska 122.

Na vrhu su zemlje koje su definitivno siromašne, no očito ljudi koji u njima žive imaju drugačije prioritete od nas

Kako Gvatemala ili Kostarika mogu biti sretnije od Hrvatske?
Kako Gvatemala ili Kostarika mogu biti sretnije od Hrvatske? (Gallup)
Više o

Hrvatska

,

Paragvaj

,

najsretnije zemlje

Paragvaj je najsretnija zemlja na svijetu, tvrdi agencija Gallup koja je i prošle godine provela svoje tradicionalno istraživanje, a u Top 10 nalazi se još podosta zemalja Latinske Amerike gdje ljudi, izgleda, imaju neke druge prioritete od ostatka svijeta.

Tako su u vrhu zemlje koje spadaju u siromašne i nerazvijene, poput Paname, Gvatemale, Nikaragve, Ekvadora, Kostarike i Kolumbije. Među Latinoamerikance se uspjela ugurati jedino Danska, a da istraživanje nije tek tako napravljeno pokazuje činjenica da je u svakoj od 138 zemalja na listi ispitano tisuću ispitanika.

Pitanje je bilo jednostavno - jeste li jučer imali pozitivne emocije, što je uključivalo smijieh, uživanje, neke zanimljive aktivnosti, odmornost ili tretiranje s poštovanjem. Paragvaj ima indeks sreće golemih 87.

Hrvatska, s druge strane, za sve te zemlje na papiru izgleda kao obećana zemlja, čak i u ovoj krizi naši stanovnici imaju nemjerljivo veće plaće, no, nekad vedra ekipa na predziđu kršćanstva i rubovima brdovitog Balkana u međuvremenu je otupjela - naš indeks sreće je mizernih 57, što na je smjestilo pri samom kraju ljestvice, na 122. mjesto.

Zadnja je na listi, ne treba puno objašnjavati zašto, 2013. bila Sirija. 

22.05.2014. 15:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh