« Putovanja
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
PUTOVANJA

Najpoželjnije turističke destinacije svijeta

Nevjerojatan podatak koji će vjerojatno iznenaditi i obaviještene je koja zemlja ima najviše turista na svijetu

Francuska je imala najviše turista prošle godine
Francuska je imala najviše turista prošle godine (Wikipedia)
Više o

top putovanja

,

turističke destinacije

,

najbolja putovanja

Sjajni podaci o turističkim posjetama sigurno iz godine u godinu oduševljavaju francuske vlade, jer je upravo ta zemlja na vrhu liste najposjećenijih zemalja svijeta. Naime, Francuska na svojih 66 milijuna stanovnika godišnje ima nevjerojatnih 83 milijuna turista.

Drugo mjesto pripalo je SAD s čak 16 milijuna turista manje, a u top 5 svjetskih destinacija ušle su i Kina, Španjolska i Italija. 

Francuska ima sjajan balans mogućnosti za turističku ponudu tijekom cijele godine, pa su tako Alpe prepune skijaša tijekom zime, Azurna obala kupača ljeti, dok je ostatak Francuske tražena destinacija tijekom cijele godine. 

Mali problem je potrošnja, jer turizam donosi samo 7 posto BDP-a, a prosječni turist potroši 646 dolara, što je bitno manje od konkurencije u vrhu.

Naime, najviše se troši, tijekom konvencionalnih putovanja, u SAD, gdje prosječan turist ostavi 1,884 dolara, u Njemačkoj primjerice 1.253, a u Velikoj Britaniji 1.249, dok je apsolutni svjetski rekorder Macao čije kockarnice natjeraju goste na prosječnu potrošnju od 3.213 dolara. 

06.08.2013. 17:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh