« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
NEZABORAVNI UŽITAK

Najljepši europski zoološki vrt je Schoenbrunn

Zoo u bečkom Schoenbrunnu ponovo je, u analizi britanskog zoološkog društva, proglašen "najboljim zoološkim vrtom Europe u 2010. godini"

Fotografija vijesti

Ovo je drugi put zaredom da je "Tiergarten Schoenbrunn", odnosno bečki zoološki vrt proglašen najboljim znanstveno vođenim zoološkim vrtom na kontinentu, prenosi Hina.

Ocjena kvalitete zasniva se na 26 kriterija. U to se ubrajaju držanje i njega životinja, raznolikost vrsta, zaštita vrsta, investicije, marketing, broj posjetitelja, zoopedagogija i osoblje. Voditelj istraživanja, britanski stručnjak Anthony Sheridan naglašava u svojoj ocjeni kako "jedinstvena kombinacija modernog pristupa držanju životinja u zoološkom vrtu i povijesni ambijent" čine posjet schoenbrunnskom zoološkom vrtu nezaboravnim užitkom.

Kao noviteti schoenbrunnskog zoo-a posebno se hvale ORANG.erija (kuća orangutana) i južnoamerički park zbog savršenog dizajna i ekološke izgradnje. Zoološki park objavio je već i sljedeće investicijske projekte. Generalna sanacija povijesne "Kuće majmuna" i obnova i proširenje prostora za polarne medvjede i žirafe.

Bečki zoološki vrt osnovan je 1752. godine na zemljištu palače Schoenbrunn kao carski zvjerinjak. Najstariji je zoološki vrt na svijetu.

02.02.2011. 12:10:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh