« Život
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
COOL

Najljepše stvari koje su šefovi napravili za zaposlenike

Šefove se obično gleda ispod oka i očekuje najgore, no ovi primjeri pokazuju da se može (i mora) uvijek na prvom mjestu biti - čovjek

Ovako se to radi
Ovako se to radi (FreeDigitalPhotos)
Više o

šefovi

,

zaposlenici

,

empatija

,

dobro

,

činiti dobro

Sve se vraća, sve se plaća, zar ne? A i dobro se dobrim vraća, kažu ljudi. Ovi šefovi su to doslovno shvatili i dobrim djelima promijenili živote svojih zaposlenika.

Šef koji je pomogao tužnom ocu da sačuva sjećanje na sina

Gotovo 15 godina Ray Olson je pažljivo održavao mali spomenik na svog sina, Raymonda Olsona mlađeg, koji je 2003. godine poginuo u sudaru s pijanim vozačem. No stvar se zakomplicirala: spomenik je postavio na komadu zemljišta tvrtke Chevron, na kojem se uskoro trebalo nešto graditi.

Tada su izvršni izvršni direktor Chevrona Joe Lorenz i Cesar Zepeda, predsjednik kalifornijskog Vijeća gradskih četvrti, u obližnjem parku podigli trajni spomenik s klupom i pločicom s fotografijom Olsonovoog sina. "To pokazuje da je ljudima još uvijek stalo", rekao je Olson za NBC News. "Ima nade za ovaj svijet".

Šef koji je tješio radnike

Prije prihvaćanja svoje prve izvršne pozicije Ingar Skaug je vjerojatno jako duboko udahnuo. Nekoliko mjeseci prije preuzimanja čelne pozicije u brodarskoj tvrtki Wilh. Wilhelmsen dogodila se avionska nesreća u kojoj je poginulo 50 članova uprave te višeg i srednjeg menadžmenta.

Tvrtka je bila paralizirana tugom. Na poslovnom sastanku netko bi spomenuo nesreću i svi bi ubrzo skrenuli s teme. Želeći tvrtku čim prije vratiti na noge, Skaug je puno vremena proveo slušajući i tješeći svoje tužne zaposlenike. "Morao sam usta držati zatvorena, uši naćuljene", ispričao je Skaug za Forbes.com. "Mislio sam da je važno tvrtku pustiti da prođe kroz čitav krug žalovanja. Šetao sam i postavljao puno pitanja, gledao u oči svojih zaposlenika".

Više primjera pročitajte na portalu Gentleman.hr

18.09.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh