« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
MLJAC?!

Najgore ljetne namirnice

Svaka za sebe je ukusna i poželjna, no u isto vrijeme se radi o kalorijskim bombama koje vam na ovim vrućinama definitivno ne trebaju

Sendvič od tune je kalorijska bomba
Sendvič od tune je kalorijska bomba (FreeDigitalPhotos)
Više o

kalorije

,

kokteli

,

sladoled s keksom

,

prženo tijesto

,

sendvič od tune

,

prženi plodovi mora

,

ljetna hrana

,

loša hrana

Ljeto je doba kad bismo trebali jesti laganu hranu koja nam ne opterećuje želudac, no nerijetko nam se dogodi da u prolazu uzmemo neki zalogaj koji nam se čini primjerenim, a zapravo je kalorijska bomba koja će nas prilično opteretiti.

Recimo, sendvič od tune zvuči kao savršeno rješenje ako nismo pretjerano gladni, no kad zbrojite što sve ide u njega, od tune do majoneze i dodataka, kalorije se časkom naberu na okruglih 400 u prosjeku, što je daleko od laganog zalogaja.

Krafna za užinu ili na plaži? Također ne zvuči loše, ali znajte da su krafne na listi 50 namirnica koje najviše debljaju, jer imaju najviše trans masnoća zbog prženja u dubokom ulju, što diže loš kolesterol u nebesa. Stoga, preskočite ...

Jednako loše su i pržene lignje, koje imaju po 500 kalorija po porciji i zastrašujućih 26 grama masti. Iako su plodovi mora puni bjelančevina i vitamina B12, izbjegavajte pržene varijante pod svaku cijenu.

Slastan sladoled koji izgleda kao sendvič, stisnut između dva keksa s čokoladom? Pa tko bi odolio takvoj poslastici, reći ćete. Vi biste trebali, jer je za preko polovice očaravajućeg okusa došlo od zasićenih masnoća, a kalorija ima ... 500!

Za kraj, tko bi mogao odbiti šareni koktel s kišobranima i komadom voća koje je lijepo aranžirano na rubu čaše. E, pa bilo bi bolje da to napravite, jer jedan takav alkoholni koktel ima više kalorija, masti i šećera od masnog hamburgera iz obližnje pečenjare.

26.07.2013. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh