« Putovanja
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
MA DA?

Najdosadniji grad na svijetu je - Singapur

Singapur je po ocjeni čitatelja dobio pohvale za sigurnost i dobar javni prijevoz, no ocijenjen je najnižim ocjenama kada su posrijedi umjetnička i kulturna scena

U Singapuru se nećete baš ludo zabaviti
U Singapuru se nećete baš ludo zabaviti (Arhiva)
Više o

Istanbul

,

Singapur

,

najdosadniji gradovi

Nakon što je Chicago proglašen najzabavnijim gradom na svijetu, treba vidjeti i koji je grad zauzeo prvo mjesto po dosadi, a to je, na iznenađenje mnogih - Singapur!

Rezultati su to ankete provedene među više od 15.000 ispitanika. Njihovim glasanjem Singapur je od 32 grada dospio na 31. mjesto, a iza njega je još samo Istanbul. 

Turistička zajednica Singapura vrlo je brzo odgovorila na rezultate ankete snimivši video snimku s podrugljivom porukom: "Ovdje nema ničega zabavnog". Podaci su objavljeni u rubrici lista pod nazivom "City Life Index 2018."

Najzabavniji gradovi su Chicago, slijede ga portugalski Porto i New York. Podaci se temelje na ponudi hrane, pića, kulturnih događaja, ljubaznosti domaćina, na omjeru cijena i kvalitete, na osjećaju zadovoljstva ponuđenim i mogućnosti ugodnog i ispunjenog življenja u tom gradu. 

Singapur je po ocjeni čitatelja dobio pohvale za sigurnost i dobar javni prijevoz, no ocijenjen je najnižim ocjenama kada su posrijedi umjetnička i kulturna scena. Samo 17 posto ispitanika je odgovorilo da "uvijek postoji nešto zanimljivo što se može vidjeti ili napraviti". 

Kao odgovor na nikako laskave rezultate ispitivanja Turistička zajednica grada Singapura objavila je video u trajanju od 56 sekunda na svojoj Facebook stranici uz ciničnu poruku "Singapur je dosadan..., ondje nema ničega uzbudljivog". 

03.02.2018. 16:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh