« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
ŽIVOT PREDSJEDNIKA

Najdeblja knjiga na svijetu je knjiga o Obami na 5472 stranice

Knjiga Indonežanina Damiena Demantre debela je 34 centimetra te je prozvana najdebljom na svijetu

Barack Obama
Barack Obama (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

knjige

,

Damien Dematra

Knjiga posvećena životu američkog predsjednika Baracka Obame na 5472 stranice vjerojatno se neće naći među literaturom koju će predsjednik čitati na plaži, ali se njezin pisac, Indonežanin Damien Dematra, nada da će Bijela kuća pokazati interes za njegovo djelo.

Debela 34 centimetra, knjiga sadrži poglavlja o Obaminom životu u Džakarti. Obama je kao dijete sa svojom majkom antropologinjom živio u Indoneziji od svoje šeste do desete godine. Indonezijski knjižari knjigu smatraju "najdebljom" na svijetu, jer je gotovo 1500 stranica bogatija od zbirnih djela Agathe Christie o Miss Marple.

U knjizi su također uključena pisma koje su Obami uputili učenici njegove bivše škole.

Obama je završio u srijedu svoj posjet Indoneziji tijekom kojeg je pokazao svoje znanje indonezijskog jezika. Izazvao je salvu smijeha na Sveučilišu u Džakarti kada je u slengu rekao "vratio sam se u svoje selo" ("pulang kampung, nih).

Na večeri koju je u njegovu čast priredio predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono, Obama je na indonezijskom jeziku izrekao nazive tradicionalnih jela koja su poslužena i rekao je da su sva ukusna.(hina/metro-portal)

10.11.2010. 12:44:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh