« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
VIŠKOVI

Najčešće zablude o prehrani

Mnogi imaju prilično pravilnu prehranu ali opet ponekad vode bitku s kilogramima, pa onda krive svoj loš metabolizam i genetiku

Što odabrati?
Što odabrati? (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdrava hrana

,

zablude

Zdrava hrana postala je gotovo opsesija kojom nas mediji svakodnevno bombardiraju s naslovnica, a kako je sve veći broj pretilih, potražnja za takvim informacijama sigurno se neće smanjiti u dogledno vrijeme.

No, stručnjaci tvrde da je puno bolje obratiti pozornost na to što jedemo i kako nego očajnički tražiti razne dijete i načine mršavljenja.

Naime, problem je zapravo vrlo jednostavan - pogreške u prehrani donose nam višak kilograma unosom kalorija kojih nismo niti svjesni, pa evo nekih najčešćih pogrešaka koje trebamo izbjegavati:

Kupovina "zdrave hrane" - police trgovina preplavljene su proizvodima na kojima se reklamira da u "low fat", "slim", "fitness" i slično. Najčešće je to slučaj sa žitaricama koje ne samo da nisu to što piše na njima, već imaju toliko šećera da ne možete vjerovati.

Loša priprema hrane - možete vi kupiti sve zdravo i domaće, ali ako to pržite u puno biljnog ulja i dodajete umake, sav trud odlazi u vjetar jer kalorije koje unosite na taj način rastu eksponencijalno.

Unos hrane - ljudi u najvećem broju slučajeva ne znaju koliko hrane su ustvari pojeli tijekom dana, jer se stalnim grickanjem unose dodatne kalorije koje nitko ne broji jer je, eto, "samo malo nešto pojeo".

Vježbanje - u vježbanju leži ključ skidanja kilograma, no jednako tako i ključ neuspjeha, jer ako ste se malo oznojili, to ne znači da možete jesti koliko vas je volje.

02.09.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh