« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
ZAPAMTITE :)

Najčešće pogreške zbog kojih ne mršavimo

Primjerice, važno je uračunati i inzulin odnosno pratiti na koji način određene namirnice utječu na otpuštanje inzulina u tijelu

Evo gdje radite pogreške
Evo gdje radite pogreške (Arhiva)
Više o

dijeta

,

mršavljenje

,

pogreške

Dijete i gubitak kilograma nekima idu bez problema, no većina i dalje ima probleme - muče se i trude, ali vaga stoji i ne miče se prema dolje... a problem je u najvećem broju slučajeva jednostavan - rade se neke početničke pogreške. 

Upravo zbog ovih pogrešaka mukotrpne vježbanje ne daje rezultate, a kao i uvijek- sve dolazi ravno iz kuhinje

Među najčešćim je pogreškama tretiranje različitih kalorija na isti način. Nekolicina se 'polaznika' dijeta odlučuje na brojanje kalorija pa je isto pojedu li 300 kalorija povrća ili sladoleda. 

Međutim, naše tijelo nije tako jednostavno i dobro prepoznaje kakvi su nutrijenti uneseni. Bitno je uračunati i inzulin odnosno pratiti na koji način određene namirnice utječu na otpuštanje inzulina u tijelu. Kalorije iz povrća i čokolade, stoga, nisu iste jer one iz čokolade izazivaju naglo otpuštanje inzulina. 

Mnogi zanemaruju treninge mišića i previše se fokusiraju na kardio i kalorije. Međutim, mišićna masa budi vaše tijelo i regulira hormone koji tijelu poručuju da otpusti masne naslage. 

Pokušajte uskladiti kardio i vježbe snage za najbolji efekt i tako izbjegnite mlohavi izgled. 

Možda ste se uhvatili u trend nekoliko obroka dnevno. Neki se profesionalni treneri i zvijezde kunu u raspoređivanje malih obroka tijekom dana, ali to može vrlo lako postati zamka. Ako se odlučite na tu metodu, budite oprezni da ne unesete previše kalorija. 

Razlog zašto ne gubite kilograme možda je i nedostatak sna. Premalo sna uzrokuje hormonalni disbalans koji utječe na vašu glad sljedeći dan. Radi se o hormonu grelinu (koji nam poručuje da smo gladni) i leptinu (koji nam poručuje da smo siti).

Premalo sna utječe na povišenje grelina, a smanjenje leptina zbog čega se sljedeći dan osjećamo gladno i prejedamo se. 

23.08.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh