« Život
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
ZAPAMTITE!

Najčešće pogreške u odgoju djece

Ono što nikako ne smijete raditi je banalizirati njihove osjećaje i govoriti im dobro poznate rečenice koje su pogrešne...

Kako odgajate svoje klince?
Kako odgajate svoje klince? (Arhiva)
Više o

odgoj djece

,

pogreške

Dječji osjećaji su roditeljima uvijek problematični zato što roditelji velik dio svog života pokušavaju kontrolirati svoje emocije i onda se trude svim snagama zaštititi svoju djecu od boli, samo što to u većini slučajeva rade na krivi način.

Ono što nikako ne smijete raditi je banalizirati njihove osjećaje i govoriti im dobro poznate rečenice koje su krive, a glase ovako - nije to ništa, dječaci ne plaču, samo se kukavice boje, itd.

Kažnjavanje djece

Što se bijesne djece tiče, njih se najčešće kažnjava, prestrašnu se previše štiti, tužnoj se skreće pozornost, a ono što zapravo treba napraviti se uopće ne radi, a to je da im se dopusti da se jasno izraze i da imaju svoje emocije.

Emotivna stanja su prirodna i dio su zdravog odrastanja, pa su tako tuga, radost, stidljivost i strah potpuno normalna pojava.

A sada ono što se vi kao roditelji trebate zapitati je to da li su za sva vaša stanja kriva djeca i jesu li oni vaši jedini okidači vaših reakcija.

Više savjeta pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
28.11.2018. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh