« Fun
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
NI HARRY, NI JACK...

Najpopularnije ime britanske novorođenčadi je Muhamed

Najpopularnije ime u Velikoj Britaniji za dječake je Muhamed, a za djevojčice Olivia

Najpopularnija imena u Britaniji
Najpopularnija imena u Britaniji (Shutterstock)
Više o

Najpopularnija imena

,

ime za bebu

,

redovnica

,

kvaliteta informacija

Dvanaest različitih načina na koje se može napisati ime Muhamed (Mohammed, Muhammad, Mohammad, Muhammed, Mohamad...), kad se zbroje daju najpopularnije ime koje su roditelji davali malim Britancima u 2009. izračunao je britanski nacionalni ured za statistiku (Office of National Statistics).

Prošlih je 14 godina prvo mjesto držalo ime Jack, koje je sada palo na treće mjesto. Drugi je Oliver, a ženska inačica tog imena - Olivia nalazi se na prvom mjestu kod novorođenih djevojčica.  

Muhamed je ime arapskog podrijetla i znači "nagrada", te ga roditelji muslimanske vjere često daju djeci u slavu Proroka. Muslimani čine oko tri posto britanske populacije. 

Čudnovata imena koja su djeci dali David i Victoria Beckham također su se popeli na listi najpopularnijih pa je tako u Velikoj Britaniji prošle godine rođeno 282 Brooklyna, 78 Romea i 73 Cruza. 

Dakle, nakon Muhameda najpopularnija imena su Oliver, Jack, Harry, Alfie, Joshua, Thomas, Charlie, William, James i Daniel. 

Kod djevojčica to su Olivia, Ruby, Chloe, Emily, Sophie, Jessica, Grace, Lily, Amelia i Evie.

Nova ime kojih proših godina nije bilo na listi, a popela su se među prvih stotinu su Aiden, Arthur, Frederick, Jude, Stanley i Austin za dječake, a za djevojčice to su Heidi, Mya i Sara.

27.10.2010. 16:20:11
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Kladionicar
    27.10.2010. 18:22
    3% muslimana a najpopularnije dječje ime Muhamed,, zaključak: uskoro će biti 20% muslimana pa 50% pa 75% i onda će ovi otići u povijest kako ono su se zvali, kršćani?! :)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh