« Seks
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
STVARNO?

Najbolji seks u vezi događa se... kada?

Čak i ako prvi seks nije bio pretjerano dobar, možete biti mirni - trebat će vam šest mjeseci da se uigrate i onda vam slijedi najbolji seks života... ali samo sljedećih pola godine

Samo drugih šest mjeseci veze seks je iz snova...
Samo drugih šest mjeseci veze seks je iz snova... (Arhiva)
Više o

seks

,

veza

,

najbolji seks

Prvi seks u vezi obično se najdulje pamti (osim, naravno, ako se nije dogodio na nekom tulumu pod utjecajem svega i svačega), no čak i ako nije bio pretjerano dobar, možete biti mirni - trebat će vam šest mjeseci da se uigrate i onda vam slijedi najbolji seks života... ali samo sljedećih pola godine.

Takvi su rezultati istraživanja provedenog na gotovo 3 tisuće ljudi koji su ogromnom većinom drugih šest mjeseci veze proglasili uvjerljivo najboljima što se tiče seksa. Što se zbiva nakon toga?

Ako ostanete zajedno, nakon godinu dana veze slijedi vam pad u kvaliteti seksualnih odnosa i, žao nam je što vam to moramo reći, neće prestati padati sve do kraja - veze ili života.

Znanstvenici su zaključili da povećanje seksualnog zadovoljstva u početku veze moglo bi imati veze s "učenjem" partnera", objašnjavaju uz napomenu kako se parovi uhodaju otprilike nakon šest mjeseci, a tad nestaju i potencijalne sitne neugodnosti karakteristične za početke veze.

"Gornja granica 'sweet spota' je 18 mjeseci", rekla je psihologinja Megan Fleming za Cosmopolitan. "Činjenica da taj period završava prirodna je i bitna - vodi većoj intimi", zaključila je.

Istraživanje ide u prilog i tezi da je komunikacija ključ intimnosti, ali i otkriva da bivanje u braku ni na koji način ne utječe na seksualno zadovoljstvo parova.

29.03.2017. 21:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh