« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
ZDRAVLJE

Najbolji savjeti za čišćenje jetre dolaze iz bio&bio

Saznajte što i kako treba jesti za zdraviju jetru i koji su najbolji dodaci prehrani za detoks jetre

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

jetra

,

čišćenje jetre

Zamislimo jetru kao centralnu detoks tvornicu koja, uz to, ima još stotine važnih funkcija u organizmu. Neizbježno zagađenje u okolišu: zraku, vodi i hrani itekako opterećuje jetru, a dodatni izazov su lijekovi, alkohol, ali i bolesti uzrokovane raznim bakterijama i gljivicama.

Koji su znakovi za uzbunu?

Ako je jetra preopterećena i ne funkcionira ispravno, vjerojatno ćete primijetiti određene simptome kod drugih tjelesnih organa kao što su:

  • Razne alergije

  • Kožne infekcije i kronične upale

  • Oslabljena bubrežna funkcija

  • Poremećaj rada štitnjače

  • Probavni problemi

Što jesti za detoks jetre?

Jetri treba pomoć da ostane zdrava i snažna kako bi i dalje obavljala mnoge važne funkcije organizma, pa je važno povremeno provesti djelotvornu kuru čišćenja jetre. Prije svega smanjiti ili potpuno ukinuti unos nezdrave, rafinirane hrane te jesti mnogo kratko kuhanog zelenog povrća, cjelovite mahunarke, žitarice i fermentirano (posebno daikon, kiselo zelje i fermentirani češnjak) te piti sirove zelene sokove.

Top suplemenati za zdraviju jetru

Ovo su djelotvorni napitci, superzačini, biljne tinkture i ljekovite gljive koji su snažna podrška kod regeneracije i detoxa jetre:

Tinktura ili granulat sikavice je uz tinkturu maslačka dodatak broj 1 za čišćenje jetre jer obje sadrže moćne djelatne tvari koje potiču regeneraciju i detoks jetre. Reishi gljive se u tradicionalnoj kineskoj medicini koriste upravo u tu svrhu, ali i kao snažna podrška cjelokupnom imunitetu.

Kurkuma blagotvorno djeluje na jetru zbog snažnih protuupalnih svojstava. Možete ju uzimati u obliku Zlatnog mlijeka ili zlatne paste. Još jedan, praktičniji način, je uzimanje kurkume u kapsulama i to najbolje onim koje sadrže cjelovitu organsku kurkmumu s dodacima kao što su đumbir i crni papar koji djeluju sinergijski te doprinose apsorpciji i jamče optimalnu djelotvornost. 

Jetra će također biti zahvalna ako unosimo što više antioksidansa kroz već spomenute sirove sokove, ali i one antioksidanse koji se nalaze u zelenom čaju (katehin), superbobicama (matični sokovi aronije i borovnica), te iz suplemenata kao što su astaksantin i chlorella.

Očistite jetru i omogućite joj normalno funkcioniranje uz cjelovite dodatke prehrani, biljne tinkture i organsku hranu bez štetnih kemikalija i pesticida. Do nedjelje 25.09. u bio&bio trgovinama na odličnom popustu do -15% kupite najprodavanije organske proizvode za cjelovito zdravlje jetre.

22.09.2022. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    22.09.2022. 21:02
    Sikavica pomaze
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh