Najbolji način pripreme povrća
Ako stvarno želite iskoristiti sve blagodati i nutrijente povrća, najbolji mogući način pripreme je - brzo prženje na djevičanskom maslinovom ulju
Povrće svatko priprema na neki svoj način, većina ga jednostavno skuha ne pazeći pritom na to hoće li pretjerati ili ne, no sad je otkriven najzdraviji i najkorisniji način pripreme koji će zadržati najviše zdravih sastojaka u povrću.
Podaci znanstvenika sa sveučilišta u Granadi pokazuju kako je nakon prženja na ekstra djevičanskom maslinovom ulju u povrću zabilježena veća prisutnost antioksidansa nego nakon kuhanja u vodi.
U ranijim studijama je veći unos antioksidansa povezivan s manjim rizikom za bolesti poput dijabetesa ili raka.
Novi nalazi se temelje na analizi prisutnosti antioksidansa u nizu vrsta povrća karakterističnih za mediteransku prehranu.
Znanstvenici vjeruju kako prženjem na ekstra djevičanskom maslinovom ulju dio antioksidansa iz ulja završi u tako pripremljenom povrću.
Novi komentar