« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
MLJAC

Najbolji način pripreme povrća

Ako stvarno želite iskoristiti sve blagodati i nutrijente povrća, najbolji mogući način pripreme je - brzo prženje na djevičanskom maslinovom ulju

Povrće bacite na malo dobrog maslinjaka ...
Povrće bacite na malo dobrog maslinjaka ... (Arhiva)
Više o

povrće

,

prženje

,

ekstra djevičansko maslinovo ulje

Povrće svatko priprema na neki svoj način, većina ga jednostavno skuha ne pazeći pritom na to hoće li pretjerati ili ne, no sad je otkriven najzdraviji i najkorisniji način pripreme koji će zadržati najviše zdravih sastojaka u povrću.

Podaci znanstvenika sa sveučilišta u Granadi pokazuju kako je nakon prženja na ekstra djevičanskom maslinovom ulju u povrću zabilježena veća prisutnost antioksidansa nego nakon kuhanja u vodi.

U ranijim studijama je veći unos antioksidansa povezivan s manjim rizikom za bolesti poput dijabetesa ili raka.

Novi nalazi se temelje na analizi prisutnosti antioksidansa u nizu vrsta povrća karakterističnih za mediteransku prehranu.

Znanstvenici vjeruju kako prženjem na ekstra djevičanskom maslinovom ulju dio antioksidansa iz ulja završi u tako pripremljenom povrću.

23.06.2016. 18:21:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh