« Skijanje
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
SNJEŽNA KRALJICA

Sljeme nikad spremnije za skijašku elitu, utrka jeftinija nego lani

VIDEO - Ukupni proračun utrka na Sljemenu neće biti kao lani 25, nego 23,5 milijuna kuna, većina novca dolazi iz realnog sektora

Natko i Ana
Natko i Ana (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Ana Jelušić

,

muški slalom Sljeme

,

Svjetski kup Sljeme

Najbolje svjetske skijašice i skijaši nastupit će 4. i 6. siječnja 2011. po sedmi put na slalomu Svjetskog kupa koji će se pod nazivom "VIP Snow Queen Trophy" održati na Sljemenu.

"Grad Zagreb će u idućoj godini financijski podržati četiri velike sportske manifestacije i to Snježnu kraljicu na Sljemenu, teniski ATP turnir, Hanžekovićev memorijal i zagrebački maraton", izjavila je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičević Vukičević na današnjoj konferenciji za novinare uoči skijaškog spektakla na Sljemenu na kojem će nastupiti po 75 ponajboljih slalomašica i slalomaša iz 28 zemalja.

"Prošle godine je utrku na Sljemenu putem tv-ekrana pratilo više od 300 milijuna gledatelja, a uvjereni smo da će jednaki interes biti i za ovogodišnju utrku", kazao je predsjednik Organizacijskog odbora utrke Miho Glavić.

Direktor hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija i organizacijskog odbora utrke Vedran Pavlek naglasio je da dva tjedna prije početka utrke Sljeme nikada nije bilo spremnije čemu su pridonijele i povoljne vremenske prilike zbog kojih je bilo moguće vršiti osnježenje staze čak 21 dan, pa se sada na Crvenom spustu nalazi čak 60 centimetara umjetnog snijega.

"Svjesni smo ekonomske situacije u kojoj se nalazi naša zemlja i zato ukupni proračun utrka neće biti kao lani 25, nego 23,5 milijuna kuna, pa je shodno tome smanjen i nagradni fond koji će i ove godine i za mušku i žensku trku iznositi 120.000 eura koje će međusobno podijeliti po 30 najboljih slalomašica i slalomaša", kazao je Pavlek i naglasio da čak 76,4 posto potrebnih sredstava dolazi iz realnog sektora od čega 30 posto iz inozemstva.

Ivica, Natko i Ana traže dobar rezultat

Naš najveći adut na Sljemenu Ivica Kostelić trenutno se nalazi na oporavku i kondicijskim pripremama u Daruvarskim toplicama, a zbog što bolje pripreme za zagrebačku utrku otkazat će spustaški nastup u talijanskom Bormiju.

"Ja sam slabije započeo sezonu, ali će mi osvojeni bodovi na posljenjem spustu u Val Gardeni biti svakako poticaj za dobri nastup pred domaćom publikom pred kojom želim izboriti plasman u drugu vožnju" izjavio je Natko Zrnčić Dim.

Ista očekivanja ima i naša trenutno najbolja skijašica Ana Jelušić, koja u prve dvije slalomske utrke ove sezone nije uspjela doći do bodova, da bi na posljednjem slalomu u Courchevalu osvojila 16. mjesto.

"Jedva čekam da počne utrka na Sljemenu, prije koje ću imati još i nastup u Semmeringu, ali za mene je najvažniji nastup na Crvenom spustu", izjavila je Jelušić.

U sklopu skijaških događanja u Zagrebu održat će se niz zabavno glazbenih manifestacija, a u petak, 24. prosinca Janica Kostelić će od 12 do 14 sati u VIP-centru u Gajevoj ulici prodavati karte za obje utrke, a prihod od prodaje namijenjen je Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.

Start prve ženske slalomske vožnje je u utorak, 4. siječnja u 15, a druge vožnje u 18 sati, dok će slalomaši voziti u četvrtak, 6. siječnja (14.45 sati prva i 18.00 sati druga vožnja).(hina/metro-portal)

22.12.2010. 14:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh