« Skijanje
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
16. MJESTO

Ana Jelušić u slalomu došla do prvih bodova

Nakon lošeg početka skijaške sezone, Ana Jelušić je osvojila 16. mjesto u slalomu u Courchevelu

Ana Jelušić
Ana Jelušić (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Ana Jelušić

,

slalom

,

Courchevel

Hrvatska skijašica Ana Jelušić osvojila je prve bodove u ovosezonskom Svjetskom kupu zauzevši 16. mjesto u slalomskoj utrci u francuskom Courchevelu. Jelušić je za pobjednicom, Austrijankom Marlies Schild zaostala 3.68 sekundi.

Naša je skijašica u trećem slalomu sezone prvi put uspjela ući u drugu vožnju, nakon prvoga je nastupa bila 12., ali nešto slabijom vožnjom u donjem dijelu staze pokvarila je plasman za četiri pozicije.

Do pobjede u Courchevelu stigla je izvrsna Austrijanka Marlies Schild koja je najboljim nastupom u drugoj vožnji pretekla Finkinju Tanju Poutiainen, vodeću nakon prve vožnje.

Poutiainen je utrku završila na drugom mjestu sa 78 stotinki zaostatka za Schild, dok je treća Slovenka Tna Maze zaostala 1.98 sekundi.

Nakon tri slalomske utrke ove sezone na vrhu redoslijeda Svjetskog kupa u toj disciplini su Schild i Poutiainen sa po 200 bodova ispred Šveđanke Marije Pietilae-Holmner sa 174.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodi Amerikanka Lindsey Vonn sa 581 bodom, tri manje ima druga Njemica Maria Riesch.(hina/metro-portal)

21.12.2010. 15:29:03
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    maki
    08.01.2011. 21:18
    ne ma ništa za dodat
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh