« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
INSPIRACIJA

Najbolje životne lekcije Brucea Leeja

Ne morate poštivati granice i ograničenja koja vam nameću drugi ljudi, vi ste ljudsko biće s potpunom slobodom da sami kujete svoj život i krojite svoju sudbinu

Fotografija vijesti
Više o

sreća

,

Dalaj Lama

,

Bruce Lee

,

inspiracija

,

životna filozofija

Iako većini poznat kao glumac koji je proslavio kung-fu filmove, Bruce Lee bio je puno više od običnog zabavljača. Ovaj redatelj, pisac, producent, stručnjak za drevne borilačke vještine i filozof svijet je napustio sa svega 33 godine, a za sobom je ostavio čitavo naslijeđe koje i dandanas inspirira brojne poklonike.

Upoznao je zapadni svijet s kineskim borilačkim vještinama te filozofijom života koja stoji iza njih, kojima je do tada čitav taj svijet bio nepoznat. Ne morate poštivati granice i ograničenja koja vam nameću drugi ljudi, vi ste ljudsko biće s potpunom slobodom da sami kujete svoj život i krojite svoju sudbinu, poručuje nam je pokojni Bruce. Donosimo vam 11 najboljih životnih lekcija ove nikad preželjene legende.

1. Cilj nije uvijek nešto što pod svaku cijenu moramo doseći, već nam često služi samo kao nešto čemu neprestano moramo težiti.

2. Jeste li ikada primijetili kako se najčvršća stabla uvijek prva polome, dok ona poput vrbe ili bambusa preživljavaju njišući se na vjetru?

3. Volite li život, nikada nemojte uzalud trošiti vrijeme, budući da je upravo ono nit kojim je satkan svačiji život.

4. Ukoliko uspijete pronaći način da pomažete drugima u rješavanju problema, a istovremeno slijedite svoju strast, pronašli ste najvažniju formulu za ispunjen život.

5. Ne zamarajte se s time tko je u pravu, a tko u krivu ili tko je bolji od onog drugog. Ako vam nešto smeta, djelujte i promijenite to.

6. Ne bojim se čovjeka koji je uvježbavao 10.000 udaraca jednom, već onoga koji je uvježbavao jedan udarac 10.000 puta.

7. Svima nam prije ili kasnije u životu kažu da nećemo uspjeti. Ono što razlikuje velike ljude od običnih jest da su, kad je bilo najteže i unatoč svim preprekama, odlučili ustrajati.

8. Pojednostavite svoj život i otklonite ono nebitno. Jednostavnost je ključ života.

9. Slušajte svoje srce kad tražite iskreni savjet. Ono je vaš najbolji suputnik.

10. Nije dovoljno znati, morate i primijeniti. Nije dovoljno željeti, morate i činiti.

11. Sve što radite tiče se vašeg ega. Upravo je on razlog zbog kojeg ne želite mijenjati loše navike, uvjeravajući se da vam je tako komotnije, zgodnije i sigurnije. Strah je sasvim normalna stvar, prihvatite ga i nastavite gurati dalje.

18.11.2011. 12:06:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Hrvoje
    18.11.2011. 12:34
    samo maknite da je bio Bruce Willis..
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh