« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
TOP MODELI

Najbolje manekenke svih vremena

GALERIJA - Čitatelji Metro Internationala odabrali su najbolje manekenke svih vremena, pogledajte tko je na popisu i zašto

Kate Moss
Kate Moss (MWN)
Više o

manekenke

,

crne manekenke

,

seksi cure

,

supermodeli

Modni svijet ponovno je otkrio dobre "stare" manekenke. Prošle su se godine tako na piste vratile Kristen McMenamy (Viktor & Rolf), Elle MacPherson (Marc Jacobs), Inès de la Fressange (Chanel), Lauren Hutton (Tom Ford), Marisa Berenson (Tom Ford) i Veruschka (Giles).

Vrijeme će pokazati radi li se samo o kratkotrajnom trendu ili se dobna granica za bavljenje manekenstvom trajno povećala. Bilo kako bilo, dizajneri se još uvijek vrlo rado vraćaju veterankama koje znaju kako dobro izgledati na reviji. Metro International tim je povodom zamolio svoje čitatelje da odaberu najbolje manekenke svih vremena. Rezultati su sljedeći:

1. Cindy Crawford 
Zaštitni znak: Madež
Nije samo popularizirala madeže nego je i uspješno balansirala između visoke mode i snimanja reklama. Vouge i Versace su je jednostavno obožavali, a široj javnosti se predstavila u reklamama za Pepsi te MTV-jevom emisijom "House of Style".

2. Claudia Schiffer
Zaštitni znak: Plava kosa
Karl Lagerfeld osobno odabrao je 1987. mladu Claudio Schiffer i pretvorio je u glavno lice Chanela. Proslavila se i reklamama za traperice marke Guess, kampanjom za lanac restorana 90-ih Fashion Café i vezom s Davidom Copperfieldom.

3. Gisele Bundchen
Zaštitni znak: Beskrajno duge noge
Dugi niz godina slovila za manekenku koja najviše zarađuje u modnom biznisu čemu su sigurno pridonijele mnoge revije za Victoria's Secret. Opsjednuta brazilskom modom, danas je u sretnom braku s velikom NFL zvijezdom Tomom Bradyjem.

4. Naomi Campbell
Zaštitni znak: Hod od kojeg je tlo podrhtavalo
Gdje početi? Među vrhunce se svakakoubrajaju seksi pojavljivanje u spotu za pjesmu Freedom Georgea Michaela, naslovnica pariškog Vouga kojom je postala prva tamnoputa cover djevojka tog časopisa, te dobrotvoran rad za Afriku i Haiti. U biografiji ima i niz skandala, prije svega zbog fizičkih sukoba pa se neko vrijeme liječila od agresivnosti.

Linda Evangelista

5. Linda Evangelista
Zaštitni znak: Obrazi i sposobnost da joj sve fizure odlično stoje
Vjerojatno najsvestranija manekenka na ovom popisu koja naprosto ne može ispasti loše na slici. Fotografi, poput slavnog Kanađanina Stevena Meisela, obožavali su njezinu sposobnost preobražaja, a poznata je i po izjavi za Vouge 1990. da se "ona i njezine kolegice supermodeli ni ne bude za cifre ispod 10.000 dolara".

6. Kate Moss
Zaštitni znak: Nevjerojatan osjećaj za stil
Postala je poznata kampanjom Obsession koju je snimila za Calvina Kleina. Popularnost je stekla i vezama sa zločestim dečkima (Johnny Depp i Pete Doherty), ali i nevjerojatnim osjećajem za modu kojim je postavila mnoge trendove (uske traperice, trapezice, čizme,...) i dizajnirala uspješne kolekcije za Topshop.

7. Heidi Klum
Zaštitni znak: Talent da od sebe stvori brend
Oduvijek je voljela reklame. Karijeru je počela kao model za Victoria's Secret i nema baš puno iskustva s visokom modom, što uopće nije naštetilo njenom uspjehu. Upravo suprotno. Reklame snima kao na traci, ima vlastitu televizijsku emisiju te kolekcije grudnjaka i nakita.

8. Helena Christensen
Zaštitni znak: Plave oči i dekolte po mjeri
Dankinja koja je bila glavno lice Victoria's Secret, lansirala je Chrisa Isaaka među zvijezde kada se bez grudnjaka pojavila u njegovom legendarnom spotu za pjesmu "Wicked Game". Kasnije se iskazala u izdavaštvu pokretanjem magazina Nylon.

Iman

9. Tyra Banks
Trademark: Odličan osjećaj za biznis
Nakon pojavljivanja u kampanjama za Yves Saint Laurent i Dolce&Gabbana, odlučila je zarađivati više revijama za Victoria's Secret, ulogom glasnogovornice CoverGirla i suradnjom s časopisom Sports Illustrated (bila je prva tamnoputa manekenka koja se pojavila na naslovnici). U televizijski biznis je ušla uspješnicama "America's Next Top Model" i "The Tyra Banks Show".

10. Iman
Zaštitni znak: Dug, elegantan vrat
Djevojka iz Somalije bila je muza slavnih dizajnera poput Yvesa Saint Laurenta. Godine 1992. postala je gospođa Bowie (udala se za rokera Davida Bowiea s kojim je i danas u braku). Veliki uspjeh ostvarila je kozmetičkom linijom za afro-američku kožu. 

Piše: Kenya Hunt
04.02.2011. 22:52:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ZarađujemMasno
    05.02.2011. 00:17
    da al po kojim kriterijama su ocjenjene?
  2. avatar
    Crozona
    05.02.2011. 09:33
    Ovaj svijet stvarno nema pametnijeg posla nego glasati za anoreksične sponzoruše.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh