« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
NEPRIHVATLJIVO

Britanci zabranili reklamu za parfem "Belle d'Opium" Yves Saint Laurenta

VIDEO: U jednoj sekundi ljepotica iz reklame prstom upire na unutrašnju stranu podlaktice i taj je potez protumačen kao poticaj na intravenozno uzimanje droge

Spormi trnutak iz reklame - Melanie Thierry prstom upire na unutrašnju stranu podlaktice
Spormi trnutak iz reklame - Melanie Thierry prstom upire na unutrašnju stranu podlaktice (YouTube)
Više o

Yves Saint Laurent

,

parfem Belle d'Opium

,

reklama zabrana

Reklama modne kuće Yves Saint Laurent za novi parfem "Belle d' Opium" zabranjena je za prikazivanje u Velikoj Britaniji jer je nadležna ustanova ocijenila da jedan pokret mlade glumice u spotu potiče na uzimanje droge, piše Hina. YSL je za oglašavanje novog parfema angažirao putenu mladu glumicu Melanie Thierry koja izazovno pleše bosonoga, odjevena u dugu bijelu haljinu. U jednoj sekundi ljepotica prstom upire na unutrašnju stranu podlaktice i taj je potez ustanova protumačila kao poticaj na intravenozno uzimanje droge.

"Ocijenili smo da ženin pokret potiče na uzimanje droge. Stoga smo zaključili da je neodgovorno i neprihvatljivo distribuirati ga", objasnila je ASA (Advertising Standards Authority, britanska Agencija za elektroničke medije) i zabranila spot.

Protiv reklame u Velikoj Britaniji podneseno je 13 pritužaba. Modna kuća YSL tvrdi da je spot prikaz zdrave mlade žene "pune života koja izražava svoju seksualnost". YSL već je imao nevolja s oglašavanjem, te je morao ime svog parfema Champagne promijeniti pošto ga je tužio proizvođač šampanjca, zaštićene robne marke.

03.02.2011. 15:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh