« Seks
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
ZAPAMTITE :)

Najbolje i najgore vrijeme za seks

Kao što postoji cirkadijski ritam, postoji i unutarnji sat za seks, kojim upravljaju naši hormoni... a oni kažu da se najbolje seksati ujutro!

Jutro je pravo vrijeme
Jutro je pravo vrijeme (Arhiva)
Više o

seks

,

vrijeme

,

doba dana

Loš seks nikome nije drag, no i takav se dogodi s vremena na vrijeme... Loše je kada se zareda, a partneri ne razgovaraju o problemima pod plahtama. Takve stvari mogu narušiti odnos i ugroziti vezu.

Kako biste seksualne probleme sveli na minimum najbolje je isključiti rizične faktore, a jedan od njih je loš tajming. Većina ljudi vodit će ljubav u večernjim i noćnim satima što se pokazalo kao najgore vrijeme za seks.

Studija objavljena u znanstvenom časopisu Frontiers in Psychology otkrila je da najčešće vodimo ljubav između 21 sat i jedan ujutro. Isto tako, pokazala je da večernji i noćni seks ne pruža ljudima očekivano zadovoljstvo. 

Iako izgleda kao najbolje vrijeme za seks - mrak je, romantika, obavili smo sve dnevne obaveze i možemo se posvetiti jedno drugome, to uopće nije tako pitamo li naše tijelo. Naime, u to vrijeme organizam se priprema za odmor i energija je na niskoj razini. S druge strane, seks traži energiju i što bolje "performanse". 

Postoji još jedan razlog zašto večernji seks nije najbolja opcija, a tiče se libida. 

Vrhunac libida kod žena i muškaraca razlikuje se kroz dan. Žene su noću umornije i manje raspoložene za seks. 

Kao što postoji cirkadijski ritam, postoji i unutarnji sat za seks, kojim upravljaju naši hormoni. Zbog umora i svega što smo nakupili kroz dan, tijelo navečer treba odmor, a ne seks.

Najbolje vrijeme za seks stoga je jutro.  

Puni smo energije, odmorni, opušteni, tijelo luči hormone vitalne hormone, testosteron je na visokoj razini, što utječe dobro na libido.

Prisjetite se i da ono prvo što ujutro napravite, uvelike utječe na cijeli dan i kako ćete se u njemu osjećati. Zašto se ne biste osjećali fantastično?

04.09.2019. 21:43:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    05.09.2019. 09:28
    najbolje je ujutro
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh