« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Najbolje dijete za ovu godinu

Na listi se nalaze dijete koje, po mišljenju nutricionista, najbolje pomažu u mršavljenju a da pri tome ne štete zdravlju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

dijeta

,

DASH dijeta

,

Weight Watchers

,

najbolja dijeta

,

TLC dijeta

,

klinika Mayo

,

mediteranska dijeta

,

flexitarian

,

volumetrics dijeta

,

Jenny Craig

,

ornish dijeta

Dijete su jedan od najtraženijih pojmova na internetu, a evo kako su nutricionisti i zdravstveni stručnjaci časopisa US News rangirali najbolje dijete prema kriteriju pomaganja pri mršavljenju i koristi za zdravlje.

DASH dijeta proglašena je najboljom, jer regulira tlak i uključuje sve grupe namirnica, dok se kalorijski unos prilagođava godinama i fizičkom stanju. Sljedeća je TLC dijeta koja se temelji na namirnicama koje snižavaju kolesterol i smanjuju rizik od srčanih bolesti, a koje su pune složenih ugljikohidrata i vlakana.

Dijeta klinike Mayo temeljena je na povrću i voću, bez posebnog računanja kalorija, no stručnjaci su se složili da pomaže održavati željenu kilažu. Četvrta je mediteranska dijeta koja je puna zdravih masnoća iz ribe i maslina, a njen pozitivan učinak na zdravlje je opće poznat.

Peto mjesto pripalo je dijeti Weight Watchersa koja je oduvijek privlačila ljude jer gubite kilograme uz istovremeno uživanje u jelu, što nije karakteristika većine dijeta. Mogu se kombinirati sve namirnice koje imaju određen broj bodova, pa je zapravo prilično jednostavno složiti jelovnik koji će vam odgovarati.

08.01.2014. 16:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh