« Život
objavljeno prije 7 godina
ZANIMLJIVO

Najbolja razlika u godinama je...

Koliko god pokušavali dokazati suprotno i zanemariti razliku u godinama, stručnjaci se ne slažu i imaju svoj recept za uspješnu vezu

Emmanuel Macron i Brigitte Trogneux su iznimka
Emmanuel Macron i Brigitte Trogneux su iznimka (Twitter)
Više o

parovi

,

razlika u godinama

Razlika u godinama partnera često je predmet razgovora, ponekad i javnih osuda, jer te su se stvari mijenjale kroz stoljeća - ne tako davno, pred 150 godina primjerice, bilo je normalno da lik od pedesetak i više godina oženi djevojku od jedva 18... nakon toga se takva veza stigmatizirala, da bi se zadnjih desetljeća ponovno rehabilitirala.

Obrnutih primjera oduvijek je bilo manje, tek su pojedine kraljice javno pokazivale svoje mlade dečke za zabavu, no i tu se stvari mijenjaju - kuguarke su u modi, ne samo na porno sajtovima.

Znanstvenici su odlučili zabiti nos i u to pitanje, a kako piše Independent, njihovo je istraživanje u samom startu otkrilo da razlika u godinama između partnera ima veliki utjecaj na uspjeh veze, ps seprimjerice odnos francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njegove 25 godina starije supruge Brigitte Trogneux znanstvenici smatraju iznimkom.

U njihovoj je studiji sudjelovalo 3000 parova i otkrili su da parovi s razlikom u dobi od pet godina maju 18 posto veću šansu za prekid od parova koji su vršnjaci. Šanse za prekid rastu na 39 posto ako je među partnerima razlika deset godina, a na čak 95 posto  u slučajevima kad je u pitanju razlika od 20 godina.

Koliko god pokušavali dokazati suprotno i zanemariti razliku u godinama, stručnjaci se ne slažu. Štoviše, otkrili su ipak da manja razlika u godinama znači i uspješniju vezu.

Rezultati studije pokazali su da najviše šanse za uspješnu vezu imaju parovi gdje je jedna osoba od druge starija tek godinu dana. Slučaj prekida u ovakvim vezama smatrat će iznimkom.

22.05.2017. 21:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh