« Kultura
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
OBLAK

Najava radionice stripa

U sklopu radionice polaznici uče osnove stripa, povijest stripa, arhitekturu i kompoziciju, naraciju i scenarij, crtanje, grafizam stripa, njegovu poetiku te sve što čini strip

Radionica stripa u Cekateu
Radionica stripa u Cekateu (Arhiva)
Više o

Cekate

,

Udruga Nova stranica Zagreb

,

radionica stripa

,

Davor Šunk

Udruga Nova stranica Zagreb poziva na upise školarce u starosti od 9 do 15 godina na radionicu stripa "Oblak" pod vodstvom Davora Šunka u prostoru Centra za kulturu Trešnjevka.  

U sklopu radionice polaznici uče osnove stripa, povijest stripa, arhitekturu i kompoziciju, naraciju i scenarij, crtanje, grafizam stripa, njegovu poetiku te sve što čini strip.

Radionica je podijeljene u tri stupnja, a svaki stupanj obuhvaća 10 sati:

1. pregled povijesti stripa, osnove stripa, osnove crtanja

2. dramatizacija, scenarij za strip, razrada strip junaka, grafička naracija, strip crtež

3. poetika stripa, komunikacija stripa, analiza stripa, vlastiti rukopis

Kroz prvi stupanj polaznici uče poetiku stripa neophodnu za razumijevanje stripa kao komunikacijskog sredstva.

Osmišljavanje priče, njena razrada i strip dramatizacija važan je početak prije samog crtanja. Razrada likova dramaturški i likovno povezana je sa zadanom pričom, temom i motivom.

Cijena prvog stupnja : 300 kn

Termin: subotom od 11 do 13,30 h

Trajanje : 10 sati

Početak: 20.2.2016.

Za dodatne informacije  i predbilježbe :novastranica1@gmail.com ili 095 9981900 (Romina Bengez)

O voditelju: 

Davor Šunk završio je Studija dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Stripove je počeo crtati u ranom djetinjstvu i crta ih do sada. Objavljuje stripove, ilustracije i pjesme u dječjim časopisima (Smib, Prvi izbor, Radost, Junior film). Drži predavanja iz crtanja i vizualnih komunikacija u privatnoj školi Zagrebački centar za poduku i gost je predavač iz područja vizualnih komunikacija i fotografije na Fakultetu političkih znanosti u. Autor je više uspješnih maskota kao što su Smibić (dječji časopis Smib), Jufi (časopis za djecu za animirani film Junior film), itd. Dugi niz godina vodi strip radionice za djecu i odrasle (kulturni klub O'grada, Šibenski festival djeteta, festival Sedam dana stvaranja, Gradske knjižnice i čitaonice,...). 2014. godine osvojio je nagradu Kiklop za knjigu Palac Sim i palac Tam (ilustracije i dizajn). Od 2013. godine član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

12.02.2016. 12:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh