« Kultura
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
PRIJAVITE SE

Istraživačka plesna radionica Slonovi pod vodstvom Roberte Milevoj u Teatru &TD

Razmatrajući njihov utjecaj na naše poimanje pokreta kao sredstva komunikacije pokušat će dokučiti razmjere uvjetovanosti kretanja u kontekstu grupne dinamike i funkcioniranja zajedništva

Zanimljiva plesna radionica
Zanimljiva plesna radionica (Kultura promjene)
Više o

Teatar &TD

,

Kultura promjene

,

plesna radionica Slonovi

,

Roberta Milevoj

Tijekom zadnjih nekoliko godina Roberta  Milevoj se bavi istraživanjem odnosa između prirodnih i umjetnih prostora, tragajući za mogućnostima preoblikovanja emocionalnog iskustva u prostoru izvedbe. U nastavku istraživanja o prirodi i načinu na koji se prema njoj odnosi kroz koreografiju, u svom novom projektu fokusirat će se na svijet životinja, posebice slonova, kako bi dublje istražila potencijal njihove tjelesne i emotivne inteligencije.

Razmatrajući njihov utjecaj na naše poimanje pokreta kao sredstva komunikacije pokušat će dokučiti razmjere uvjetovanosti kretanja u kontekstu grupne dinamike i funkcioniranja zajedništva.

Istraživanje će se odvijati u formi radionica na kojima će se u radu i dijalogu s polaznicima postupno razvijati izvođački potencijal zamišljene ideje. Uz pomoć praktičnih plesnih zadataka pokušat ćemo dati odgovore na pitanja kojima se bavimo, a koja mogu pomoći približavanju i otkrivanju spomenutog polja zanimanja . U cilju nam je pronalaženje specifične koreografske zajednice koja nastaje iz diskursa o prirodi, a postaje diskurs o pokretu i tjelesnom zbivanju. 

Radionica će se održati od 7. do 11. ožujka od 10 do 13 sati u Velikoj dvorani Teatra &TD, a namijenjena je svim zainteresiranima s prethodnim plesnim iskustvom na području suvremenog plesa i improvizacije.

Rad na pokretu bit će usmjeren prema pronalaženju individualnih obrazaca kretanja kako bi svaki pojedinac bio u mogućnosti pronaći slobodu unutar unaprijed zamišljenih zadataka. Tijelo ćemo promatrati kao komunikacijski mehanizam koji stalno proizvodi ples i emanira ga u prostor kroz različite individualne i grupne impulse, podražaje ili akcije. Kroz razne koreografsko - improvizacijske upute pažnju ćemo posvetiti svakom trenutku u kojem izvodimo pojedini pokret , pokušat ćemo istražiti njegov potencijal i načine kako se odnosimo prema pokretu, a u cilju povećanja cjelokupne svijesti o plesnom tijelu.

Prijave s kratkim životopisom i kontaktom (mobitel i e-mail) primaju se na edukultura.sc@gmail.com do 3.ožujka 2016. u ponoć.Kotizacija iznosi 150 kuna.

Serija radionica i projekt „Slonovi" dio je međunarodnog projekta apap - Performing Europe, kojega podupire Europska komisija - Kultura 2007-2013.

19.02.2016. 14:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh