« Putovanja
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
POZITIVAN TREND

Nacionalne parkove posjetilo više turista nego lani

Brijuni, Kornati, Krka, Paklenica, Plitvička jezera i Risnjak imali su 12 posto više posjetitelja nego prošle godine

NP Plitvička jezera
NP Plitvička jezera (Cropix)
Više o

turisti

,

NP Plitvička jezera

,

nacionalni parkovi

Hrvatske nacionalne parkove u prva tri mjeseca ove godine posjetilo je gotovo 25,3 tisuće posjetitelja, a od šest nacionalnih parkova najposjećenija su bila Plitvička jezera s 10,5 tisuća posjetitelja, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Od ukupnog broja posjetitelja nacionalnih parkova u prvom tromjesečju gotovo dvije trećine, ili 16,7 tisuća, bili su stranci, dok je domaćih posjetitelja bilo oko 8,6 tisuća.

U usporedbi s podacima Državnog zavoda za isto prošlogodišnje razdoblje, ove je godine u prva tri mjeseca u svih šest nacionalnih parkova - Brijuni, Kornati, Krka, Paklenica, Plitvička jezera i Risnjak, bilo 12 posto više posjetitelja.

Uz istu usporedbu vidljivo je i da su Plitvička jezera u prva tri mjeseca ove godine imala 16 posto slabiju posjetu nego lani.

Plitvička jezera po posjećenosti u prva tri mjeseca slijedi nacionalni park Kornati kojeg je obišlo 6,6 tisuća ljudi, za razliku od njih 280 u prva tri mjeseca prošle godine.

Nacionalni park Krka je s 4,5 tisuće ovogodišnjih posjetitelja u minusu od 11 posto u odnosu na lanjska prva tri mjeseca, a puno veći pad posjećenosti od 54 posto ubilježio je ove godine park Brijuni s 1,9 tisuća posjetitelja.

Porast od 41,6 posto imao je nacionalni park Paklenica s 1,7 tisuća posjetitelja.

Na zadnjem mjestu je nacionalni park Risnjak s 55 posjetitelja ili njih oko 220 manje nego u prva tri mjeseca prošle godine.(hina/metro-portal)

04.06.2010. 12:22:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh