« Glazba
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
NAJAVE

Nabrijani vikend u AKC Attack/Medici

Cijeli tjedan ima sadržaja preko glave u Medici, tako da nema straha da će vam biti dosadno

Dolaze i Pink Flamingos
Dolaze i Pink Flamingos (Vanesa Matošević)
Više o

AKC Medika

,

tjedni program

,

AKC Attack

ATTACKOVA TVORNICA: RADIONICA IZRADE PLAKATA/VIZUALA I OSNOVA RADA U DIGITALNOM PROGRAMIMA ZA OBRADU

02.- 05. 05.2022. od 18.00

INFOSHOP/KNJIŽNICA PIPPILOTTA, MEDIKA

Attackova tvornica poziva sve zainteresirane na prijavu u proljetnom ciklusu na radionicu izrade plakata/vizuala i osnova rada u digitalnim programima za obradu.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a prijave su obavezne ispunjavanjem upitnika na sljedećem linku: https://bit.ly/3vdPJWU, zaključno s 30.04. u 12. sati.

Program se odvija u prostorima udruge u Mediki, Pierottijeva 11.

Radionica izrade plakata (vizuala) i upoznavanja rada u digtalnim programima za obradu namijenjena je polaznicima/cama zainteresiranima za vizualne umjetnosti i grafički dizajn, a koji/e žele naučiti izrađivati vizualne identitete i rad u programima za uređivanje istih. U današnjem suvremenom društvu sve je veća potreba za znanjem iz digitalnog dizajna i dostupnih programa, kako bi se promovirali programi/proizvodi kroz Internet oglašavanje, društvene mreže i sve druge modele modernog promoviranja. Ova radionica fokusira se na izradu vizualnih identiteta za kulturne programe i programe u kreativnim industrijama. Znanje izrade dizajna vizuala je korisno posjedovati zbog približavanja ideje određenih programa publici. Kroz motive, boje i poruku najbrže se postiže interes među publikom za određeno događanje, program, proizvod. Takvo znanje je primjenjivo na dnevnoj bazi, od dizajniranja pamfleta, letaka, časopisa, fanzina, plakata, etiketa za razne proizvode, dizajna internetskih stranica, pa sve do dizajniranja logotipa za udruge, firme i druge organizacije.

Radionica će kroz 4 termina polaznicima/cama dati osnovna teorijska, kreativna i praktična znanja. Tako će polaznici/e biti upoznati s osnovama korištenja Photoshopa, formatima fotografija, navigacijom kroz Photoshop i upoznavanje s izbornicima. Izrađivati će se kolaži kao prijedlozi vizualnih rješenja, obrađivati i korektirati boje i kontrasti. Polaznici/e će dobiti znanje o rezoluciji, rezanju, korigiranju, transformiranju, warping i promjeni veličine slika. Upoznati će se sa alatima za selektiranje kao što su Marguee, Lasso i Brush i konceptom nedestruktivne obrade fotografija. Obraditi će se i dio koji uključuje rad sa slojevima layerima uz rad s efektima.

Voditelj radionice: Igor Atlija

**************************************************************************

Attackova tvornica, program je Autonomnog kulturnog centra Attack, a financijski je podržana od Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba - Gradskog ureda za kulturu, Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Zaklade kultura nova.

KS v1.1 # afewyearslater / bucket / pink flamingos / the last mile, srijedu 4.5., u 19h, ulaz 40 kn 

U želji da ljubiteljima indie-hc-punk-rock-i-sličnog izričaja predstavi putujuče ansambla iz raznih dijelova svijeta, Kikiriki Sessions kolektiv vam s ponosom predstavlja svoj prvi službeni gig!

I to kakav gig, četiri benda iz četiri različite države!

afewyearslater (Mađarska)

Melodični pop-punk / punk-rock trio iz Budimpešte ima dosta koncerata u nogama, a neke od njihovih najnovijih komada mogli ste čuti na split ep-u koji su snimili zajedno sa zagrebačkim Trophy Jumpom.

Bucket (Finska)

U touring paketu s mađarima stiže i finska kanta da nas sve skupa prebaci u neki ludi THPS scenarij. Naj tupa-tupa bend večeri.

Pink Flamingos (Francuska)

Plamenci iz grada Le Havre će vam kroz svoj repertoar na francuskom pokazati kako se tamo svira punk-rock.

The Last Mile (Kanada)

Ovi melodični pankeri s prizvukom 90ih na turneji prezentiraju svoje posljednje izdanje koje je u 2021 ušlo u nekoliko top lista punk rock albuma godine tak da pripremite uši za finu gažu.

Plakat izradila Vanesa Matošević.

Preporučena donacija: 40kn

Deset kuna po bendu = dost dobra srijeda.

Deveto rođendansko Đuskanje KSFPZG-a, četvrtak 5.5., od 21h, ulaz 20 kn

Povodom obljetnice osnutka, a ujedno i oproštaja od prostora u dvorištu Lepušićeve 6 - najmanjeg studentskog kluba na ovim prostorima, a inspirirani melankolijom odlaska, pozivamo sve nove i stare volontere, KSFPZG entuzijaste, slučajne prolaznike dobre volje i širu publiku da nam se pridruže na

9. rođendanskom đuskanju KSFPZG-a (DRĐKSFPZG)

Event je humantiranog karaktera na već isprobanoj lokaciji u prostorijama AKC Attack-a.

Donacijom u iznosu od 20kn posjetitelji DRĐKSFPZG-a će direktno pomoći radu kolekTIRV-a, udruzi koja se bori za prava trans, interspolnih i rodno varijantnih osoba.

 

03.05.2022. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh