« Život
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
STVARNO?

Nabavite si zločeste prijatelje, trebat će vam

Oni će svjesno odlučiti da vam kažu istinu za koju znaju da će vas povrijediti, jer znaju da će to imati neke koristi za vas, čak i ako to neće imati neke koristi za njih

Kakve sve frendove trebate
Kakve sve frendove trebate (Arhiva)
Više o

prijatelji

,

zločesti prijatelji

Prijatelji su važni u životu, štoviše, oni nam ga čine kvalitetnijim i dužim, no kada ih birate, imajte na umu jednu jako važnu stvar - ne trebaju vam samo oni dobri, već trebate i barem jednog zločestog.

Onog lika koji će vas poticati i gurati da izdržite čak i kad vam se to ne da ni u ludilu, ravno u facu će vam reći sve što ne želite čuti, od toga da ste u krivu do toga da vam novi partner ne vrijedi ni prebijene pare - bez obzira na vašu zaljubljenost.

Jer, vjerovali ili ne, ako ćemo slušati znanstvenike, to su najbolji prijatelji koje možete imati u životu. Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Psychological Science, a slijedi kratko i jasno objašnjenje zašto je to tako.

"Takvi su ljudi okrutni kako bi postigli nešto dobro. Oni će svjesno odlučiti da vam kažu istinu za koju znaju da će vas povrijediti, jer znaju da će to imati neke koristi za vas, čak i ako to neće imati neke koristi za njih", otkrivaju istraživači.

Nekim ljudima ponekad treba upravo takav poziv za buđenje pa u tom slučaju cilj opravdava sredstvo, čak i ako je ono vrlo neugodno za nekoga do koga nam je očito stalo.

No, vrlo je važno da znate razlikovati pravog i iskrenog prijatelja koji vam doista želi pomoći od onog koji nije okrutan da bi vam pomogao, već zato što je to njegova istinska priroda

21.10.2017. 15:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh