« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
EH, DA ...

Na što sve rasipamo vrijeme u životu

Ne stignete se pošteno ni okrenuti oko sebe, a već vam se oko nogu motaju unuci, sve vas bolucka i više ne možete uz stepenice bez zastajkivanja... kud je otišlo to silno vrijeme?

Život proleti u trenu...
Život proleti u trenu... (DeviantArt)
Više o

spavanje

,

vrijeme

,

život

,

aktivnosti

,

čekanje u redu

Život je kratak, ma koliko se nama činilo drugačije, jer se ni ne stignete pošteno okrenuti oko sebe, a već vam se oko nogu motaju unuci, sve vas bolucka i više ne možete uz stepenice bez zastajkivanja... i naravno da se pitate na što ste utrošili to silno vrijeme koje je prošlo.

Znate, naravno, da trećinu života provedete spavajući, preciznije, oko 26 godina života ste nesvjesni svijeta oko sebe (ako uzmemo da je prosječna duljina života 75 godina).

E sad, ostatak vremena radite stvarno svašta, a neke aktivnosti proždiru nevjerojatnu količinu vremena - primjerice, televiziju gledate 11 godina, dok će mlađe generacije provesti barem 5 godina na internetu, s tim da se ta brojka eksponencijalno uvećava...

Vjerovali ili ne, ako radite s ljudima, na poslu ćete telefonirajući provesti - četiri godine, jednako koliko života utrošimo jedući.

Žene su u još gorem položaju, jer u tradicionalnoj podjeli poslova prolaze lošije - tri godine života posvećuju pranju rublja?! Nadalje, znamo da je ljepota važna, no treba li provesti 135 dana života na uređivanje (muškarci troše 46 dana), ili 14 tisuća sati na pranje i feniranje kose?

Za kraj, čisto da znate koliko je sve pogrešno postavljeno - dnevno se smijemo samo 6 minuta u prosjeku (ne tako davno prosjek je bio 18 minuta), a seksamo se - dva dana u životu.

20.02.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh