« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
PRVI

Na Sljemenu pao prvi snijeg

POGLEDAJTE GALERIJU - Vrijeme će se postupno smirivati, a za neradne dane Svih svetih najljepše će vrijeme biti u subotu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

klizanje

,

Svi sveti

,

Star Spangled Banner

,

blagdanske izvedbe

,

prekid dijete

Idiličan ugođaj jutros vlada na Sljemenu. Zbog snijega na kolniku duž Sljemenske ceste neredovita je jutros autobusna linija Mihaljevac - Tomislavov dom. Ekipa Zimske službe je na terenu, te nakon čišćenja snijega očekuje se normalizaciju prometa, stoji u priopćenju iz ZET-a.

Prema aktualnim podacima izmjerenima u 7 sati, slab snijeg pada u Delnicama gdje je temperatura pala na -1 stupanj Celzijev, na Plitvicama je temperatura viša tek za jedan stupanj te također pada snijeg. Prema podacima DHMZ-a, slab snijeg pada i na Sljemenu i na Zavižanu koji je, tradicionalno, najhladnije mjesto u Hrvatskoj s -5 stupnjeva Celzijevih.

 

Od srijede će se vrijeme smirivati. Dolaze dani pretežno ili djelomice sunčani, a tako će potrajati sve do kraja tjedna. U nedjelju i na sam blagdan Svih svetih, što posebno zanima mnoge koji će tada i nekamo na put, nažalost, vrijeme više neće biti tako stabilno. Za blagdan Svih svetih najbolje bi posjet grobljima trebalo planirati u subotu ili nedjelju. U ponedjeljak će vrijeme biti loše.

 

Dakle, vrijeme je i za zimske radosti. Otvorena su i klizališta - pogledajte raspored.

26.10.2010. 12:10:39
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    xena
    26.10.2010. 15:24
    prekrasno, prava zimska idila
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh