« Glazba
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
FESTIVALI

Na Sea Dance stižu Alice Merton i regionalne zvijezde

Za jubilarno, peto izdanje festivala konačno stižu i regionalni superteškaši Hladno pivo, grupa koja s lakoćom puni arene i najveće sportske dvorane i festivale u regiji

Sjajan lineup Sea Dance Festivala
Sjajan lineup Sea Dance Festivala (EXIT)
Više o

Sea Dance Festival

,

Alice Merton

Jedna od najprepoznatljivijih svjetskih glazbenih zvijezda nove generacije i headlinerica ovogodišnjeg EXIT festivala Alice Merton, dolazi 1. rujna i na glavnu pozornicu Sea Dance-a! Nakon što je mega-hitom "No Roots" pokorila svijet i top liste širom planete, Alice dobiva i European Border Breakers Award, nagradu koja se dodjeljuje najboljim novim izvođačima, a koju su prije nje osvojili Adele, Dua Lipa i druga najveća svjetska imena. "No Roots" jedan je od apsolutnih globalnih hitova koji ne samo što je unio svježinu na indi-rock scenu, već je prerastao u svojevrsnu himnu nove generacije. I njen novi hit singl "Lash Out" ovih dana se ne skida s radio stanica, a nastup ove kanadsko-njemačko-engleske zvijezde već su osigurali vodeći svjetski festivali. Nakon nastupa u Crnoj Gori, Alice čeka i velika američka turneja!

Sea Dance 2018 - Novi val izvođača: https://youtu.be/i8l38lZn_fs

Za jubilarno, peto izdanje festivala konačno stižu i regionalni superteškaši Hladno pivo, grupa koja s lakoćom puni arene i najveće sportske dvorane i festivale u regiji! Iz regionalne rock lige prvaka na Sea Dance stiže i jedan od najpoznatijih balkanskih bendova Van Gogh. Da razgali publiku na tirkiznom biseru Jadrana dolazi i beogradski soulmen i pjevač koji više nego zasluženo ide ucrtanim, zvjezdanim putem svog slavnog oca, Marko Louis. Na Sea Dance dolazi i balkanska hip-hop "keva" Sajsi MC s novim albumom i pratećim bendom, a sa njom stiže i trenutno vodeći hip-hop zvuk regije koji predvode neprikosnoveni reperi s Jadrana, splitski genijalci Krešo Bengalka i Vojko V! Njima će ovo biti prvi službeni nastupi u Crnoj Gori, a njihove zasebne nastupe dodatno će začiniti dvojac domaćina Sea Dance festivala, Who See.

Članovi sastava Hladno pivo, Mile, Zoki, Suba, Deda i Šoki svojim fanovima na Sea Dance-u priredit će koncert za pamćenje, i to zahvaljujući kao singerica točnom i furiozno energičnom nastupu, uz kapitalne hitove "Mojoj majici", "Ezoterija" , "Pitala si me", "Nije sve tako sivo", "Samo za taj osjecaj", "Pjevajte nešto ljubavno" i desetine drugih. Mile Kekin i ekipa će i sami biti u svečarskom duhu s obzirom da bend slavi 30 godina karijere tijekom koje su objavili pregršt rock himni.

Kako to rade uživo Van Gogh, dvostruki dobitnici MTV nagrade i jedan od istinski velikih rock bendova regije, poznato je sad već milijunima ljudi. Od objavljivanja prvog albuma 1991. godine, pa do danas, Van Gogh je održao svoju energiju i prepoznatljivi zvuk koji se može ukratko opisati kao čisti rokenrol. Sa svakim novim albumom, njihovoj glazbi je dodavan po još jedan sloj, te bend sada nudi zreo i dotjeran zvuk, pripreman s pažnjom i težnjom ka perfekciji koja ni u jednom momentu nije otupila njihovu neposrednost.

Beogradski kantautor Marko Louis stiže na Sea Dance sa pjesmama s novog albuma pod nazivom "Beskraj", na kome se nalazi jedanaest sjajnih skladbi prožetih uticajima balkanske i orijentalne glazbe sa primjesama jazza, funka, popa, reggaea. Upravo je izbacio i spot za pjesmu "Euridika", a njegova suradnja sa sarajevskom grupom Helem nejse rezultirala je jednim od najjačih regionalnih hitova, pjesmom "Kabadahija".

Krešo Bengalka na budvansku rivijeru donosi splitske priče s ulice, a nakon grupe Kiša metaka s kojima je poharao regiju, te solo prvenca "Finale", novi album "Split Zoo" stiže uz hitove "Repetiram", "Šta ćeš?" i "Nokturno", kojima je pokazao da je "tvrđi i od samog sebe". Vojko V, Vojko Fau ili Vojko Vrućina, autor trenutno najboljih hip hop pjesama u cijeloj regiji, koje su doživjele i veliki komercijalni uspjeh s čak više od milijun pregleda na YouTube-u, objavio je nedavno debitantsko solo studijsko izdanje na kome se nalaze hitovi poput "Zovi čovika", "Vojko V je Bah" i "Ne može" i veliki regionalni hit "Pasta Italiana" na kojem mu gostuju Krešo Bengalka i ni manje ni više nego Tonči Huljić! Dvojicu Splićana ugostit će osobno domaćini Sea Dancea, bokeški duo Who See, a ovu udarnu ekipu predvodi jedna je od najzapaženijih reperica na Balkanu Sajsi MC, prepoznatljiva po angažovanim stihovima i direktnom obrađivanju nekih od društvenih fenomena u svojim najvećim hitovima "Mama", "Nadrkano hodanje", "Antifa kučke", "Liz Taylor" i drugim.

Ulaznice za ovogodišnje peto izdanje Sea Dance festivala mogu se naći u prodaji po cijeni od 210 kn, s čak 60% popusta! Ulaznice su dostupne na službenim mjestima Entria i Ticket Shopa. Više informacija može se naći na službenoj stranici Sea Dance Festivala www.seadancefestival.me

24.06.2018. 14:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh