« Film
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci

Na RAF-u ove godine više od 200 filmova

Festival će se odražati od 30. ožujka do 5. travnja u kinu Grič
Festival će se odražati od 30. ožujka do 5. travnja u kinu Grič
Više o

RAF

,

Revija amaterskog filma

Za sedmu Reviju amaterskog filma (RAF) koja će se održati od 30. ožujka do 5. travnja u zagrebačkom kinu Grič, prijavljeno je više od 200 filmova u glavnom programu. U posebnom programu RAF-a, najvećeg festivala amaterskog filma u ovom dijelu Europe, prvi put nakon osamostaljenja Kosova bit će prikazani najzanimljiviji radovi studenata filmskih akademija iz Prištine i Prizrena u izboru Vetona Nurkolarija.

Filmski uradci bit će prikazani bez selekcije u glavnom programu, a upravo je neselektiranje filmova posebnost festivala, budući da je jedini mjerodavni žiri sama publika. U sklopu glavnog programa nastavlja se, drugi put, program Kids&Teens u kojemu mogućnost da im se film nađe na velikom platnu imaju djeca do 14 i mladež do 17 godina.

Kosovo na festivaluPrvi put nakon osamostaljenja Kosova bit će prikazani radovi studenata filmskih akademija iz Prištine i Prizrena. 

RAF ove godine ide i ususret GEFF-u, Genre Film Festivalu, festivalu antifilma koji je 1963. u Zagrebu osnovao Mihovil Pansini. U suradnji s Hrvatskim filmskim savezom bit će prikazana njegova retrospektiva. (METRO) 

20.03.2008. 22:27:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh