« Seks
objavljeno prije 6 godina
DOBRA IDEJA

Na prvome spoju ovu temu obavezno preskočite

Pametno je prvi spoj pretvoriti u zabavno iskustvo na kojem ćemo razgovarati samo o zanimljivim i pozitivnim temama jer na taj način istu pozitivnu sliku stvaramo i o sebi.

Pazite na prvi spoj
Pazite na prvi spoj (Pixabay)
Više o

prvi spoj

,

teme

Zahvaljujući uvijek prisutnim društvenim mrežama, osobu s kojom izlazite na prvi spoj vjerojatno ste već barem malo upoznali preko neke od aplikacija pa ne krećete od samog početka.

No ipak ostaje ona nervoza koja uvijek dolazi s činjenicom da ćete s tom osobom po prvi puta morati razgovarati oči u oči, bez mogućnosti da odgovor odgodite na barem pet minuta, dok se ne dosjetite zanimljivog načina kako da odgovorite, kao što je to moguće ako samo razmjenjujete poruke.

Što je dozvoljeno reći, a koliko je pristojno pitati? Obično nas sve zanima ono najvažnije; što druga osoba traži u partneru i od veze ili zašto je prekinula s bivšim partnerom.
No stručnjaci predlažu da na prvome spoju takva pitanja ostavimo po strani.

Savjetuju da prvi spoj pretvorimo u zabavno iskustvo na kojem ćemo razgovarati samo o zanimljivim i pozitivnim temama jer na taj način istu pozitivnu sliku stvaramo i o sebi. Korisno je pitati o njihovoj obitelji, godišnjem odmoru i hobijima, kako bismo saznali o onome što vole i kako provode najviše vremena.

Osim toga, potrebno je obraćati pažnju na to o čemu druga osoba posebno voli razgovarati kako bismo saznali dijelimo li zajedničke interese.

Ako se tijekom razgovora previše žalimo, to će nas prikazati kao osobe koje uživaju u kritiziranju. Zato je najbolje izbjegavati teme poput politike, lošeg vremena ili pitanja o tome zašto je druga osoba slobodna.

Na spoj izlazimo kako bismo se zabavili, a rasprave o bivšim katastrofalnim vezama, seksualnim avanturama, političkim nepravdama ili općim nezadovoljstvom životom ne oslikavaju nas kao zanimljive osobe s kojima bi netko želio provoditi vrijeme.

Nije pametno ispitivati osobu o broju njihovih bivših partnera ili raspadu zadnje veze - umjesto toga, trebali bi nas zanimati njihovi planovi za budućnost, njihove strasti i hobiji, a sve to kako bismo mogli procijeniti bismo li se mi i naši planovi jednog dana u njih mogli uklopiti.

Dakako, to ne znači da bismo trebali brzati i nakon prvog spoja početi razmišljati o tome kome će dijete više sličiti, nego iskoristiti nova saznanja za postavljanje zdravih temelja na kojima ćemo razvijati daljnji odnos.

Piše: Andrea Holi
06.04.2018. 21:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh