« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ŠKOLSTVO ZA EU

Na pomolu reforma gimnazijskih programa, osniva se radna skupina

Radnu skupinu tvorit će 20-ak najuspješnijih ravnatelja i profesora svih vrsta gimnazija u Hrvatskoj

(Getty Images)
Više o

Radovan Fuchs

,

reforma školstva

,

gimnazija

,

školski program

U povodu napisa u medijima da ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, na prijedlog ministra Radovana Fuchsa, započinje projekt reforme broja obvezatnih predmeta u gimnazijama, ministarstvo je izvijestilo da se sastavlja radna skupina koja će predložiti reformu gimnazijskih programa u Hrvatskoj.

Radnu skupinu tvorit će 20-ak najuspješnijih ravnatelja i profesora svih vrsta gimnazija u Hrvatskoj koji su do sada uspješno obavljali svoju ravnateljsku dužnost u gimnazijama te znaju prepoznati prednosti i nedostatke gimnazijskih programa. Osim nastavnika u radnu skupinu bit će uključeni i profesori visokih učilišta i stručnjaci iz mjerodavnih znanstvenih instituta.

Također, u povodu medijskih napisa da se bivša ministrica Ljilja Vokić vraća u ministarstvo, u priopćenju se navodi kako će Ljilja Vokić, ravnateljica zagrebačke VII. gimnazije, biti najvjerojatnije jedna od članica radne skupine za spomenuti projekt.

Popis imena ostalih članova radne skupine, koji će sudjelovati u razvoju projekta reforme gimnazijskog programa, bit će dostupan kad se donese konačna odluka o sastavu radne skupine za projekt.

Po tom projektu, smanjenje broja obvezatnih i proširenje izbornih predmeta u gimnazijama, pridonijet će većoj kvaliteti gimnazijskih programa, a školstvo približiti europskim standardima i trendovima, ocjenjuje se. (hina/metro-portal)

18.01.2010. 12:43:32
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Matej
    19.01.2010. 19:11
    Zanima me, kada već radite radnu skupinu koja će, nadamo se, smanjiti broj obveznih predmeta u gimnazijama, zašto ne bi u radnu skupinu pozvali i par odličnih učenika 4. razreda u gimnazijama?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh