« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ODMJERAVANJE SNAGA JE POČELO

Na pomolu konačan obračun između Jace i Ive

POGLEDAJTE VIDEO: Ako Ivo Sanader vrati dominaciju, past će Vlada, a to se može izbjeći samo ako ga premijerka izbaci iz HDZ-a

(Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

HDZ

,

Vlada

,

Ivo Sanader

,

Vladimir Šeks

,

Jadranka Kosor

,

Gordan Jandroković

,

Ivan Šuker

,

Petar Čobanković

Jadranka Kosor  do jutros uopće nije znala za izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je Ivo Sanader obznanio svoj povratak u aktivnu politiku. Kosor se nije previše uzrujala već je s mirom otišla na ručak. Svi koalicijski partneri stali su uz nju. Sanader se pak na nju okomio u stilu subjektivnog i ogorčenog kritičara - izjavio je da se vraća u politiku, u HDZ, do 15. siječnja on može aktivirati zastupnički mandat, a sve to navodno je posljedica lošeg vodstva u HDZ-u. Kako da ne!

Javnost nije nasjela na takvo argumentiranje današnjih događaja i Sanaderovih odluka već se upustila u špekulacije da je bivšem premijeru namjera iskoristiti zastupnički imunitet, mada, kad je u pitanju gospodarski kriminal (njegovo ime spominje se u brojnim aferama), to mu ne bi baš pomoglo. Ipak, Sanader nije usamljen - određena skupina hadezeovaca rado ga je okružila, a to, da parafraziramo predsjednika Mesića, šalje određenu poruku, jer umjesto da stoje uz predsjednicu stranke Jadranku Kosor, oni potporu pružaju počasnoj karikaturi HDZ-a.

No, Jadranka Kosor odlično je iskoristila vrijeme provedeno na funkciji predsjednice Vlade. Uspjela je pridobiti podršku velikih riba poput Vladimira Šeksa, Andrije Hebranga, Božidara Kalmete, Ivana Šukera, Petra Čobankovića i Gordana Jandrokovića. Sanader takve „generale" nema kraj sebe. Osim toga, većina koalicijskih partnera, iako uz oprez, stoji iza leđa premijerke. Prema analizama analitičara, doći će ili do velikog Sanaderovog povratka i dominacije što će otjerati koalicijske partnere čime će pasti Vlada, ili će Jadranka Kosor zgaziti Sanadera na način da ga izbaci iz HDZ-a, uključujući i sve one koji su stali uz njega.

HDZ se trenutno nalazi u najvećoj krizi otkad postoji i neminovno je da ćemo u vrlo bliskoj budućnosti vidjeti čiji mišići su jači; slijedi obračun Kosor - Sanader.

03.01.2010. 21:26:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh