« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
VINSKA MANIFESTACIJA

Na ovogodišnjoj izložbi 'Vinistra' predstavit će se 130 izlagača

Glavna tema izložbe koja će se održati od 29. travnja do 2. svibnja je nužnost međunarodnog brendiranja hrvatskih vina

(Shutterstock/ilustracija)
Više o

Vinistra

,

vina

Oko 130 izlagača s rekordnih 535 uzoraka vina te 81 uzorkom ulja i 28 rakija okupit će ovogodišnja međunarodna izložba vina i vinarske opreme za vinogradarstvo i vinarstvo "Vinistra 2010." koja će se od 29. travnja do 2. svibnja održati u porečkoj sportskoj dvorani "Žatika", najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Poreču.

Predsjednik udruge "Vinistra" Ivica Matošević kazao je kako je riječ o jednoj od vodećih i najuglednijih vinskih manifestacija koja okuplja i promovira vina i vinare Istarske županije. Naglasio je kako je glavna tema ovogodišnje izložbe nužnost međunarodnog brendiranja hrvatskih vina kao osnove opstanka daljnjeg razvoja vinarstva.

"Ove godine želimo s Vinistre poslati poruku da je budućnost vinarstva u Hrvatskoj izravno vezana uz osnivanje državnih institucija koje će vinarima, po uzoru na druge vinske zemlje, pružiti potporu u izgradnji prepoznatljivosti hrvatskih vina na izvoznim tržištima", kazao je Matošević.

Dodao je kako su novost ovogodišnje "Vinistre" dva gastro događaja - "Vinistra gourmet" uz sudjelovanje vrhunskih hrvatskih i slovenskih kuhara te "Večer cigara" koja će spojiti tradiciju kubanskih običaja i praksu vrhunskih i egzotičnih svjetskih restorana.

Ujedno će se održati i humanitarna akcija "Vinistra s ljubavlju" na kojoj će biti donirana i licitirana posebna izdanja vina. (hina/metro-portal)

12.04.2010. 18:15:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh