« Sport
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
27. PO REDU

Na Malom Lošinju se održava SP u podvodnom ribolovu

Na prvenstvu, koje traje do 19. lipnja i koje je odlična promocija hrvatskog turizma, sudjeluju 23 reprezentacije

Fotografija vijesti
Više o

podvodni ribolov

,

ribolov

,

žuti mjesec

,

inkasator

,

Melville

,

podvodne planine

,

Sat za planet Zemlju

Krovna svjetska organizacija sportskog podvodnog ribolova CMAS, odabrala je Mali Lošinj, jedno od najpoznatijih jadranskih turističkih odredišta, za domaćina Svjetskog prvenstva u podvodnom ribolovu koje će se održati od 14. do 19. rujna 2010. Organizatori ovog renomiranog sportskog događaja, najvećeg u Hrvatskoj ove godine, su SRD Udica i SRD Škarpina, sponzori Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, a glavni sportski sponzor je Mares - tvrtka specijalizirana za proizvodnju i prodaju ronilačke opreme.

Mali Lošinj će tijekom Svjetskog prvenstva u podvodnom ribolovu 2010. ugostiti čak 23 reprezentacije, brojne delegacije ribolovnih saveza, te obitelji, prijatelje i navijače 96 natjecatelja koji će svoje podvodne ribolovne vještine staviti na kušnju u predivnom lošinjskom akvatoriju. Pored izuzetne turističke promocije, pogotovo na sportskom planu, Svjetsko prvenstvo u podvodnom ribolovu 2010. neizmjerno je važno za Mali Lošinj i Hrvatsku zbog očuvanja jadranskog podmorja, njegovog životinjskog i biljnog svijeta, te podizanja ekološke svijesti i zaštite lošinjskog arhipelaga. 

SP u podvodnom ribolovu"Ne postoji bolja lokacija za održavanje Svjetskog prvenstva u podvodnom ribolovu od lošinjskog akvatorija, čije prirodne ljepote i raznolik riblji svijet jednostavno ostavljaju bez daha. Vjerujem da će natjecatelji ostvariti sjajne rezultate, te da će 27. Svjetsko prvenstvo biti zapamćeno kao najbolje u povijesti", rekao je Milan Mužić, predsjednik SRD Udica.

Mali Lošinj ima dugogodišnju tradiciju podvodnog ribolova. Prva podvodna puška na Malom Lošinju se pojavila 1950. godine, a već 6 godina kasnije održano je Prvenstvo sjevernog Jadrana u podvodnom ribolovu u akvatoriju Lošinja, dok je 1957. godine Mali Lošinj skrenuo na sebe pažnju organizacijom I. Svjetskog prvenstva u podvodnom ribolovu, te se već tada pozicionirao kao svjetski centar podvodnog ribolova. O dubokoj i neraskidivoj vezi Lošinjana i podvodnog ribolova svjedoči i spomenik podvodnom ribolovcu u centru Lošinja.

„Očekujem odlične rezultate na Svjetskom prvenstvu, kako svoje tako i od ostalih kolega iz reprezentacije. Uvjeren sam da će nam prednost domaćeg terena biti od velike koristi , te da ćemo Hrvatskoj osigurati i pokoju medalju. Ako sve bude u redu, zlato na ekipnom i pojedinačnom planu nije nedostižno", poručio je Daniel Gospić, hrvatski reprezentativac i europski prvak u podvodnom ribolovu.

Kako bi što više istakli važnost održavanja Svjetskog prvenstva na Malom Lošinju za očuvanje hrvatskog podmorja, njegovog životnjskog i biljnog svijeta, te podizanje ekološke svijesti kod hrvatskih građana i turista, organizatori su novinarima koji će pratiti natjecanje dodijelili plakete o usvajanju dva dupina iz lošinjskog akvatorija - Musha i Sonje, što su predstavnici sedme sile dočekali s oduševljenjem.

17.06.2010. 09:30:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh