« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
SVI ŽELE VLAST

Na izborima u BiH sudjelovat će 47 stranaka

Na izbornima što će se u Bosni i Hercegovini održati 3. listopada sudjelovat će 47 političkih stranaka i 13 neovisnih kandidata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

izbori

,

Bosna i Hercegovina

,

stranke

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) u srijedu je okončalo postupak provjere ispravnosti podnesenih prijava za sudjelovanje na izborima potvrdivši kako je od njih 48 prijavljenih 47 ispunilo sve potrebne uvjete dok je od petnaest prijavljenih neovisnih kandidata uvjete ispunilo njih 13, piše "Dnevni avaz".

Šesnaest stranaka moći će se natjecati na izborima za sve razine vlasti od Predsjedništva BiH do županijskih skupština. Deset stranaka istaknulo je kandidaturu za sve razine vlasti osim Predsjedništva BiH.

Među strankama čija je kandidatura potvrđena su Stranka za bolju budućnost (SBB) kojoj je na čelu medijski tajkun Fahrudin Radončić i koja će u listopadu prvi put iskušati popularnost pretežito među bošnjačkim biračima.

U moru stranaka o kojima će birači odlučivati po prvi puta naći će se i Ekološka partija Republike Srpske, Kladuška stranka privrednog prosperiteta, Stranka za narod BiH, Partija pravog puta, Partija ujedinjenih penzionera RS, Tvoja i moja stranka, Posavska stranka itd.

Sve stranke koje su dobile potvrdu SIP-a za sudjelovanje na izborima imaju rok do 5. srpnja za podnošenje kandidacijskih listi. (hina/metro-portal)

03.06.2010. 10:10:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh